2019. március 25. - Irén, Írisz

Úszás: hamarosan itt a világkupa

2018. október 21.
Öt ország kiválóságai a november 9-11-i jubileumi Magyar Kupa szinkronúszó versenyen

 

Egyre otthonosabban érzik magukat a szinkronúszók a Duna Arénában, és nem csupán a látványos sportág magyar képviselői, hanem külföldi vetélytársaik is, köztük a műúszás élvonalába tartozó sztárversenyzők. A budapesti Világkupa verseny és az azt követő junior világbajnokság után november 9 és 11 között a XXV. Magyar Kupa résztvevői vehetik igénybe a legnagyobb magyar „vizes” létesítményt, és az osztrák, cseh, francia, valamint kazah szinkronosok indulásának köszönhetően a jubileumi esemény mezőnye is nemzetközinek számít majd.

Amint arról Balogh Sándor, a hazai szinkronúszó szövetség elnöke a Duna Aréna Hírlevelét tájékoztatta, hét korosztályban zajlanak majd a versenyek, ennek köszönhetően ugyanabban a létesítményben vetélkedhetnek a legkisebbek a nagyokkal, és ez előbbiek számára különleges motivációt jelenthet. A sportág hazai vezetője úgy gondolja, hogy az idei versenyekkel, az ugrásszerűen megnövekedett lehetőségeknek is köszönhetően a magyar szinkronúszás új szintre emelkedett, aminek már most is meg van a látszata, az elindult pozitív folyamatnak köszönhetően pedig hamarosan az eredményesség látványos javulása következhet be.

Hírek a Dagályból és a Duna Arénából

A nyár vége örömteli eseményének számított, hogy újra megnyitotta a kapuit a Dagály Strand, amelynek mostanra már a wellness szolgáltatásai is elérhetőek, és ezzel a lehetőséggel naponta többszázan élnek.

Mint ismeretes, a nagyközönség számára az elsősorban a versenysportot szolgáló Duna Aréna bemelegítő nagymedencéje is hozzáférhető, méghozzá igen kedvezményes árakon.

A nyitvatartási időt az igényekhez igazodva kétszer is növelték, ennek köszönhetően hétfőtől szombatig minden nap délelőtt 11 órától délután 2-ig lehet az említett medencében csobbanni, vasárnap pedig reggel 8-tól délután 4-ig. A belépőjegyek ára változatlan, a napi belépő felnőtteknek 800, ifjúsági korúaknak és diákoknak 25 éves korig, illetve nyugdíjasoknak egységesen 500 forint.

A létesítmény tavalyi átadása jelentős mértékben növelte a versenyzők által igénybe vehető vízfelületet. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint jelenleg tíz egyesület mintegy 3500 úszója váltja egymást a Duna Aréna medencéiben.

Vizesgála november 25-én a Duna Arénában – igazi sztárparádéval

 

A Hírlevél szerkesztősége arról értesült, hogy idén is sztársportolók showműsorával várja a vízi sportok barátait a Vizesgála, amelynek november 25-én a Duna Aréna ad otthont.

Több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok méri össze az erejét egy-egy barátságos meccs vagy bemutató erejéig, méghozzá 7 sportágban. Ezúttal nemcsak a bajnokok, hanem a közönség is kipróbálhatja a „profi” versenymedencét: délelőtt ugyanis egy amatőr úszóversennyel indul a program. Erre az eseményre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A résztvevők a kiválasztott táv teljesítésével Ötpróba-pontokat szerezhetnek. Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, hozzávetőlegesen 20 000 tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók különféle sportágak űzésével pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.

Az úszóversenyre nevezők úszósapkát és úgynevezett Ötpróba regisztrációt kapnak ajándékba, illetve ingyenes kardiológiai szűrésen is részt vehetnek. A vizsgálatokat dr. Merkely Béla professzornak, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatójának kiváló szakemberekből álló csapata végzi.

Az úszóversenyt délután a Vizesgála követi, amelynek során olimpiai, világ- és Európa-bajnokok tartanak látványosnak ígérkező sportbemutatókat, illetve játszanak barátságos minimeccseket. Csak néhány nagy név a sztársportolók hosszú sorából: Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó; Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó; Kövér Márton világbajnok kenus; Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók; Szabó Gabriella, Kammerer Zoltán és Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozók, valamint mások.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook