2018. május 23. - Dezső

Úszóverseny a Komjádiban

Beszámoló a szakágvezető-helyettes speciális szemszögéből

2016. június 21. Szerző: MSOSZ
Bevallom őszintén, hogy péntektől, kicsit aggódni kezdtem a június 12-i, vasárnapi verseny miatt, miután a Császár – Komjádi uszodában, szabadtérre lett meghirdetve versenyünk.

De! Felülkerekedett az időjáráson is az optimizmusom, ezért aztán szombat délelőtt vettem egy csodaszép rózsaszín esőkabátot, és tudtam, hogy azt vasárnap senki nem fogja rajtam megcsodálni, a biztonság kedvéért, még Ildinek is vettem egy babakéket!:)) Aztán a szombat esti nagyon esős idő miatt aggódó üzenetek jöttek-mentek, de mint jó Boszorka, mindenkit megnyugtattam, a vasárnapi úszóverseny nem marad el. Vasárnap reggel, amikor felébredtem és kinéztem az ablakon, megvallom őszintén nem voltam nyugodt, mert az esőfelhők, nem igazán bíztattak, de a bizalmam töretlen maradt. Elindultam az uszoda felé és rájöttem, otthon maradt a másik táskámban a napszemüvegem. Na, ekkor már tudtam, baj nem lehet, esőkabát nálam, napszemcsi otthon, vagyis, napszemüvegre szükségem lenne majd a nap folyamán, esőkabátra semmiképpen. Az uszodába érve Wiesnerné Oravecz Éva szakágvezető arcát meglátva, már tudtam, majd Ő aggódik, mi pedig megoldjuk, és itt már gond nem lehet. Vártuk szeretettel a csapatokat, és igen a csapatok érkeztek töretlen lelkesedéssel és túlélő csomagokkal, amiben volt sok esőkabát, dupla törölköző, pokróc és rengeteg kaja, mert ők is úgy gondolták, hogy ez az úszóverseny meg lesz tartva. Igazándiból, csak két csapat lépett vissza, és persze azon sportolók, akik közben lebetegedtek.

 


Viccet félretéve, 108 nevezőből, 78 versenyző állta a sarat, ami persze nem is volt, de elhitték, hogy jókedvvel, és hittel, az időjárás nekünk dolgozik. A reggeli divízionálás rendben lezajlott. Nem mondom, hogy akkor még nem volt szükség törölközőre, pokrócra, melegítőre a futamok után, de minden sportoló, edző, kísérő, szülő ott volt velünk. Majd elérkezett az ebédszünet, ahol a Csalis Kölyöksportolók bemutathatták, hogy nem csak a szárazföldön, hanem a vízben is nagyon tudnak. Igazi fergeteges integrált váltót úsztak segítőikkel, segédeszközzel, rokonukkal, ismerősükkel. Nagy sikert arattak. Köszönjük szépen Dani Dóra, Nagy Roland, Horváth Kornél és Bereti Patrik családjának, hogy segítették ennek a napnak, és ennek a bemutatónak a létrejöttét. Fergeteges volt:))
Az ebédszünet, és bemutató után, folytatódott a verseny, ahol már verőfényes napsütésben úszhattak a sportolók, akik persze ezen a jó időn felbuzdulva kitettek magukért. Csodálatos teljesítményt nyújtottak. Összegezve, ismét egy remek versenyt élvezhettünk végig.
Köszönjük szépen a csapatoknak, edzőiknek, kísérőiknek hogy az időjárás ellenére hittek abban, hogy ez a verseny létrejöhet, mert nélkülük nincs verseny!
Továbbá köszönjük Szabó Béla társelnök úrnak, hogy biztosította versenyre a sátrakat.
És nem utolsó sorban köszönet azon kollégáknak, akik eljöttek, és segítették a verseny lebonyolítását: Wiesner Attila, (hangosítás, speekelés), Csorba Zoltán informatika, Bírók: Antal Zsófia, Dombóvári Szilvia, György Szilvia, Horváth Tünde Noémi, Halász Gábor, Pelyhe Krisztián, Srp Miklós, Tolnay Barnabás, Tóth Csaba, Visontai Balázs, Dallos János, Tóth Judit.
Külön Köszönet: Wiesner Dóra Roxána, és Majthényi Bendegúz önkéntes segítségéért.
És köszönet, Krénusz Katának, Koncz Dezsőnek, és Kovács Andrásnak a fotókért.
Végül, de nem utolsó sorban köszönet Wiesnerné Oravecz Évának, hogy megszervezte a versenyt!
Szép, és pihenéssel teli nyarat kívánok mindenkinek, aki az Erzsébet táborba jön azokkal júliusban találkozunk, akik pedig máshol töltik a nyarat, reményeink szerint novemberben Hódmezővásárhelyen, találkozunk újra!
Szép nyarat, kellemes pihenést kívánok mindenkinek, az úszó szakág nevében: Tóth Judit!

Fotó: Kovács András és Krénusz Kata

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook