2018. december 15. - Valér

Útban az elődöntőbe

2018. február 21. Szerző: Rózsa Misi
Felgyorsultak az események a férfi jégkorong küzdelmeiben is. Most már két csapat is ott van a torna elődöntőjében.

 

Az első mérkőzés jelentősnek mondható meglepetést hozott. Az igaz tartalékosan felálló és ezért nem a valós erejét mutatni képes USA küzdött meg Csehország ellen, na de ez a tartalékos amerikai csapat is lényegesen erősebbnek volt tekinthető, mint ellenfele. Az első harmadban meg is szerezték viszonylag gyorsan a vezetést. De aztán, még az első harmad során a cseheknek összejött az egyenlítő találat.

A második harmadban át is vették a csehek az vezetést, igaz még ugyanebben a harmadban az amerikaiak egy számukra jó periódusában a játéknak egyenlíteni tudtak.

A harmadik harmad nem hozott egyik csapat számára sem találatot, így hosszabbítás következett. Találat itt se esett, pedig helyzetek voltak bőségesen. Ezután a büntetők döntöttek a továbbjutásról. A csehek itt egyetlen találatot értek el csupán. Ez nagyon kevés. Igen ám, de az amerikaiak ötből nullát produkálva, nagyon csúnyán megverték magukat, így nagy meglepetésre, Csehország lesz ott az elődöntőben, az USA kiverése által.

A másik mérkőzés már nem hozott meglepetést. Az Orosz csapat igen könnyedén intézte el Norvégiát. Az első harmadban már három gólos volt az előnyük. A második harmadban ugyan előbb a norvégok találtak be, de erre jött válaszul újabb két orosz gól. A harmadik harmadban, megint csak az oroszok voltak eredményesek, így alakult ki a 6-1-es sikerük, amivel könnyedén sétáltak be az elődöntőbe.

Így az már most eldőlt és biztos, hogy az elődöntő egyik mérkőzését Csehország fogja lejátszani az Orosz csapat ellen. Érdekes küzdelem lesz ez, már tippelni se merünk a várható végeredményére.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook