2019. január 18. - Piroska

Útban Európa felé

2017. november 20. Szerző: Rózsa Misi
Hogy ügyesek a magyar kosárlabdázó lányok, azt tudtuk eddig is. Igaz, amikor kiderült, hogy az Európa Bajnoki selejtező során erős csoportba kerültünk, bizonytalan volt, hogy milyen szinten sikerül majd a lányoknak venniük az akadályt. Ugyan Albánia verhető és verendő ellenfélnek tekinthető, de az oroszok és a litvánok már lényegesen erősebb ellenfélnek számítanak.

 

Az EB selejtezők során nyolc csoportban zajlanak a küzdelmek. Minden csoportból az első helyezett juthat ki az EB-re innen és a legjobb hat második csatlakozhat még hozzájuk.

Az A csoport tagjai: Montenegró, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, és Izland.

A B csoport tagjai: Törökország, Fehéroroszország, Lengyelország és Észtország.

A C csoport tagjai Magyarország, Oroszország, Litvánia és Albánia.

A D csoport tagjai: Görögország, Nagy-Britannia, Izrael és Portugália.

Az E csoport tagjai: Franciaország, Szlovénia, Románia, Finnország.

Az F csoport tagjai: Spanyolország, Ukrajna, Hollandia és Bulgária.

A G csoport tagjai: Belgium, Csehország, Svájc és Németország.

A H csoport tagjai: Svédország, Horvátország, Olaszország és Macedónia.

A magyar csajok az első mérkőzésüket idegenben játszották le Litvánia ellen. Nagyon szoros mérkőzést hozott a találkozó. Az első negyedet mi nyertük meg 16-19-re. A második negyed már a házigazdáké volt 22-18-ra. A harmadik menetet megint csak ők nyerték meg 19-15-re, amikor elszállni látszott számunkra a hajó, de egy csodálatos utolsó negyedet, varázsoltak a lányok elénk, amit 13-21-re meg is nyertek és ezzel megszületett az első magyar siker 70-73 lett az összecsapás végeredménye.

Az első siker lendületbe hozta a lányokat rendesen. Itthon szó szerint átgázoltunk az albánokon. Hogy mennyire nem túlzás ez, azt jól mutatja az eredmény is. Az első negyedben 27-11-el nyitottunk. A második negyedben 39-15 lett az eredmény. A harmadikban 28-12, majd az utolsóban 43-10. Ezzel alakult ki a 137-48-as végeredmény a két csapat között.

Ebben az évben már több EB selejtező mérkőzés nem vár a lányokra. Legközelebb 2018 februárjában lépnek újra parkettra. Február 10.-én itthon fogadhatjuk az oroszokat. Ezt az évet a csoport élén zártuk, és ha a jövő év úgy fog indulni számunkra- már pedig úgy fog, - hogy megverjük az oroszokat, akkor azzal már szinte kint is érezhetjük magunkat az Európa bajnokságon. Az eddigi teljesítmény előtt elismeréssel adózunk a lányoknak és a szakvezetőiknek egyaránt. Ez nagyon rendben volt így. Csak ilyen legyen a folytatás is!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook