2019. január 16. - Gusztáv

Az utolsó kör előtt a BL

2017. november 27. Szerző: Rózsa Misi
Szinte csak most kezdődtek el a selejtezők és már ott tartunk, hogy egyetlen kör maradt hátra a labdarúgó BL csoportköreiből. Sok helyen, sok minden eldőlt, de bőven maradtak még nyitott kérdések az utolsó fordulóra is.

 

Óriási meglepetést hozott a Basel és a Manchester United csatája. Az angoloknak akár egy iksz is elég lett volna ahhoz, hogy biztos továbbjutók legyenek, ráadásul az már ahhoz is elég lett volna számukra, hogy megnyerjék a csoportot. De hiába küzdöttek nagyot Svájcban, egyszerűen képtelenek voltak betalálni az ellenfélnek és az egyre jobban játékba lendülő svájciak a 89. percben megszerezték a vezetést és ezzel meg is nyerték a találkozót, bizonytalanná téve a MU jövőjét. 1-0

A CSZKA Moszkva otthon már a 13. percben megszerezte az előnyt a Benfica csapatával szemben. Végig az oroszok játéka dominált, így a második félidőben is a nagy nyomás alatt, ha öngól által is, de ismét betaláltak, ezzel meg is nyerték 2-0-ra a találkozót.

Az A csoportot a Manchester United vezeti 12 ponttal. Mögötte második 9 pontjával a Basel és harmadik szintén 9 ponttal a CSZKA Moszkva. A Benfica 0 ponttal tök utolsó és már biztosan ki is esett.

A Basel az utolsó mérkőzésén a mindenki által megvert Benfica otthonába utazik és jó esélye van győzni. A Manchester United otthon fogadja a CSZKA Moszkva csapatát és papíron akár ha veszít ki is eshet, de arra gyakorlatilag nincs esély még vereség mellett sem, de nyilván otthon nyerni fognak az angolok.

Meglepetéssel kezdődött a PSG-Celtic összecsapás, mert a vendégek a középkezdés után szinte azonnal betaláltak esélyesebb francia ellenfelüknek. De beindult erre válaszul a PSG gépezete, és a 9. percben egyenlítettek, a 22. percben fordítottak, a 28. percben tovább növelték az előnyüket, majd a 35. percben tulajdonképpen el is döntöttek mindent. Könnyed játékkal is magabiztosan uralták a küzdelmet, de nem álltak le a második félidőre sem, ott is összehoztak három újabb találatot, ezzel alakítva ki a 7-1-es kiütéses győzelmet maguknak.

A Bayern München az Anderlecht otthonába látogatott el ezúttal. És igen csak megszenvedtek a gyengébb csapat ellen, aki az első félidőben egyenlő partnere tudott lenni a németeknek. A második játékrészben a bajorok nagyobb sebességre kapcsoltak, de érdekes módon, ebben tudta őket az Anderlecht is követni. Az 51. percben előnyhöz jutottak a németek, de egy védelmi megingást remekül kihasználva, a 63. percben az Anderlecht egyenlíteni tudott. És bizony nagyon-nagyon keservesen meg kellett most dolgoznia a Bayernak azért, hogy a 77. percben elért találatával nyerni tudjon.

A B csoportot a PSG vezeti 15 ponttal. Második a Bayern 12 ponttal. Itt már eldőlt, hogy ez a két csapat léphet tovább, de még kérdés, hogy ki hányadik helyen. Harmadik a Celtic 3 ponttal és utolsó az Anderlecht 0 ponttal. Kettejük közül kerül majd ki az, aki az EL-ben folytathatja.

A csoportelsőség kérdése a Bayern München-PSG találkozón fog eldőlni. Az EL indulásért pedig a Celtic otthon küzd meg az Anderlecht ellen az utolsó fordulóban.

Hogy a Chelsea idegenben is esélyesebb és jobb csapat, mint a Qabarag az nem volt kérdés. De amikor a játék elején szinte azonnal a Qabarag játékosát kiállították, még egyértelműbb lett, hogy itt csakis angol győzelem születhet. És ez így is lett. Már az első félidőben két gólt szerzett az angol gárda, amit még kettővel megfejelt a másodikban. Így alakult ki közöttük a 0-4-es végeredmény.

Nagyon nagy küzdelmet hozott az Atletico Madrid – Roma találkozó. Két teljesen egy súlyba tartozó csapat küzdött az első félidőben. A második félidőre sokat javult a spanyol gárda és egyre inkább átvette a dominanciát, igaz csak a 69. percben tudta gólra váltani a fölényt. Ezután az olaszok még emberhátrányba is kerültek, ami után a spanyolok ismét betaláltak. 2-0.

A C csoport élén a Chelsea áll 10 ponttal. Második a Roma 8 ponttal. Harmadik az Atletico 6 pontjával. Csak az biztos, hogy a Qabarag a maga 2 pontjával már kiesett, de itt a végén még bármi lehet a talpon maradt három csapat esetében.

A Roma előnyben van azért, mert otthon játszhatja az utolsó mérkőzését a Qabarag ellen, akit nyilván le is fog győzni. A Chelsea-ra és az Atleticora nagyon nehéz küzdelem vár, mert egymás ellen játszhatják le az utolsó mérkőzésüket Angliában, ami mindkettőjük számára, élet-halál harc lesz.

Ahogy az várható is volt, hatalmasat csatázott egymással a Juventus és a Barcelona. Ugyan a spanyolok nagyobb fölényben játszottak, de a Juve is minden posztján veszélyes volt. A nagy küzdelem gólt nem hozott, a gólnélküli győzelem a Barcának megfelelt, a Juve a másik mérkőzés eredménye miatt, nem lehet elégedett a 0-0-al.

A Sporting ki lehet mondani, hogy gyakorlatilag lefocizta az Olimpyakos csapatát a pályáról. A görögöknek szinte momentumuk sem volt a házigazdák ellen. Már az első félidőre két gólos hazai előnnyel fordulhattak, és a másodikban is betaláltak a portugálok. 3-0.

A D csoportot a Barcelona vezeti 11 ponttal és már egy iksz is elég neki ahhoz, hogy megnyerje a csoportot. Második 8 ponttal a Juventus és ott van a nyakán 7 pontjával a Sporting. A mindössze 1 pontos Olimpyakos már kiesett. A Barca biztos tovább lép innen, a Juve és az Olimyakos között dől el, ki mehet tovább a BL-be és ki folytatja az EL-ben.

A Barcelona otthon játszhat a Sporting ellen, míg a Juventus Görögországba utazik az Olimpyakos otthonába az utolsó fordulóban.

 

Hatalmas mérkőzést játszott egymás ellen a Sevilla és a Liverpool. Az angoloknak nagyon ment a játék az első félidőben, itt három gólos előnyre tettek szert, ami nagyon azt mutatta, hogy el is dőlt a találkozó. De a spanyolok a második félidőre megtáltosodtak és hatalmas meglepetésre a végére az egyenlítés is összejött nekik. 3-3.

A Szpartak Moszkva álmosan kezdte az első félidőt a Maribor ellen, úgy voltak vele, hogy a fél gőz is elég lehet a sikerhez. Amikor a 82. percben be tudták venni az ellenfél kapuját, úgy festett, ez a találkozó akkor el is dőlt. De tévedés volt ezt hinni, mert a hosszabbításban hatalmas meglepetésre egyenlíteni tudott a Maribor és pontot lopott az orosz fővárosból. 1-1

Az E csoportban is sok maradt tehát a nyitott kérdés. A csoportot a Liverpool vezeti 9 ponttal. Második a Sevilla 8 ponttal, harmadik 6 pontjával a Szpartak Moszkva. Utolsó és már kiesett 2 pontjával a Maribor.

A Liverpool az utolsó mérkőzését otthon játszhatja le a Szpartak Moszkva ellen. A Sevilla a Maribor otthonába fog ellátogatni.

A Manchester City végig nagy fölényben tudott játszani a Feyenoord csapata ellen, de a hollandok meglepően komoly ellenállást tudtak kifejteni ellenük a védekezésükben, ezért az angolok csak a 88. percben tudtak betalálni nekik. 1-0.

Az első félidőben még sikerült idegenben az ukrán Sahtar Donyeck csapatának tartani a lépést a Napolival, de a második félidőre már nagyon elfáradtak, amit az olaszok hatékonyan használtak ki. Az első gólt az 56. percben szerezték majd gyorsan a végén a 81. és 83. percben ismét betaláltak és arattak ezzel magabiztos 3-0-s győzelmet.

Az F csoportot a Manchester City vezeti 15 pontjával és már eldőlt, hogy csoportelsőként léphetnek innen tovább. Második jelenleg a Sahtar Donyeck 9 ponttal, harmadik a Napoli 6 pont mellett. A 0 pontos Feyenoord kiesett.

A Feyenoord az utolsó találkozón otthon fogja fogadni a Napoli csapatát, míg a Sahtar Donyec otthon játszhat, igaz a Manchester City ellen kellene bizonyítania.

A Besiktas eddig a BL meglepetés csapata. Otthon fogadta most a Porto csapatát. Kiegyenlített erők mérkőzését hozta ez a találkozó, ahol a Porto ugyan előnyhöz jutott, de nem sokkal később a törökök egyenlíteni tudtak. A második félidőben keményen gyűrték egymást még a mezőnyben, de újabb találat már nem esett.

A Monaco tavaly nagyot alkotott, idén nagyon nem megy nekik. Ezúttal a Leipzig látogatott el hozzájuk és 31 perc alatt már az első félidőben 3 gólt pakoltak be a franciáknak. Igaz erre még tudtak válaszolni a franciák is, de a lefújás előtt nem sokkal mindent eldöntött a németek újabb gólja. A második félidő laposabb játékot hozott, a franciák nyomultak előre, a németek védekeztek, de itt már gól nem esett.

A G csoportban 11 pontja van a Besiktasnak, amivel eldőlt, hogy csoportelsőként juthat tovább. 7 pontos a Porto és a Leipzig is. A Monaco 2 pontjával már kiesett.

Az utolsó fordulóban a Leipzig a besiktast fogja otthon fogadni, míg a Porto otthon játszhat szintén, de a Monaco ellen. Bármi lehet itt még.

Az APOEL eddig tisztességgel helyt tudott állni nagyobb csapatok ellen is. Hát ez most, hiába játszhatott otthon nem jött össze neki a Real Madrid ellen. A spanyolok már az első félidőben rúgtak nekik laza, viszonylag lassú játék mellett is négyet, aztán a másodikban még gyorsan bepakoltak kettőt mellé. A 0-6 nem is tükrözi eléggé a két csapat közötti hatalmas különbséget.

A Dortmund az első félidőben, kiegyenlített játék mellett, de magabiztosan irányította a játékot és meg is szerezte a vezetést. A második félidőre viszont a Tottenham nagyon belelendült és előbb egyenlíteni tudtak, majd meg is fordították a találkozót. 1-2.

A H csoport így most a Tottenham vezeti 13 pontjával. Második a Real Madrid 10 ponttal. A Dortmundnak és az APOEL-nek egyaránt 2-2 pontja van. Az már biztos, hogy az első kettő továbbjutott, még az a kérdés, hogy milyen sorrendben.

A Tottenham könnyebb helyzetben van, mert odahaza játszhat az APOEL ellen az utolsó fordulóban, már az iksz is elég neki a csoportelsőséghez. A Real Madrid is otthon játszik, de nekik a Dortmundot kellene legyőzniük és csak akkor lehetnek csoportelsők, ha az angolok otthon kikapnak.

Az utolsó forduló mérkőzéseit december 5-én és december 6-án játsszák le a csapatok és azzal a  BL csoportkörei lezárulnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook