2019. február 17. - Donát

Utolsó lépés előtt a Bundesliga

2018. május 8. Szerző: Rózsa Misi
Itt van a nyár. Nem kérem, ezt nem csak abból veszem, hogy kinézek az ablakon és hét ágra süt a nap és lassan a sufniból a ventilátort is érzem ideje lesz becipelni, hanem abból tűnik fel, hogy az európai top labdarúgó bajnokságok kezdenek a végükhöz közeledni.

 

A Bundesliga Németországban, már csak egyetlen mérkőzésre van a szezon végétől. Hosszú hetekkel ezelőtt már eldőlt, hogy a legelején a tabellának nem lesz meglepetés, a Bayern München megnyerte azt. Az utolsó forduló előtt, már 24 pont az előnye az őt követő Schalke 04 előtt. A bajorok 84 pontot kalapoztak eddig össze, de a Schalke is büszke lehet magára, hiszen 60 pontja már elég ahhoz, hogy bármi is legyen az utolsó fordulóban, ő állhat a dobogó második fokán, hiszen az őt követő Dortmundnak 55 pontja van, így már nem tudja megelőzni. A Dortmund számára még van tétje az utolsó fordulónak, mert őt az 52 pontos Hoffenheim még szerencsés esetben beelőzheti és leszoríthatja a dobogóról. Ötödik jelenleg szintén 52 pontjával a Leverkusen csapata, aki szerencsés esetben még kiverekedheti magának a BL indulás lehetőségét. A hatodik Leipzig 50 pontot szerzett és még beérhet egy Európa Liga indulást jelentő helyre, de ez a lehetőség matematikailag adott a hetedik Frankfurt, a nyolcadik Vfb Stuttgart és a kilencedik Möchengladbach előtt is.

Az utolsó fordulóban a Dortmund a Hoffenheim otthonába látogat el és egymás ellen döntik el a végső helyezéseik kérdését. A Leverkusen otthon lép majd pályára a Hannover ellen. Az RB Leipzig a Hertha ellen lép majd pályára idegenben. A Frankfurt a már biztos második Schalke otthonába utazik el az utolsó küzdelemre. A Möchengladbach az utolsó mérkőzését idegenben játszhatja le a Hamburg ellen. A Stuttgart a bajnok Bayern München otthonában kell, hogy zárja a szezont.

Hogy a Köln tök utolsó és innen már nem mozdulhat el a megszerzett 22 pontjával, az eldőlt. A Hamburg 28 pontot szerzett és ez már neki is biztos kiesést jelent. A Wolfsburg áll most az osztályzót jelentő helyen 30 pontjával, de szerencsés esetben még helyet cserélhet a Freiburg csapatával, akinek 33 pontja van. Van is rá reális esélye, hiszen utolsó meccsét a már biztosan kiesett Köln ellen, hazai pályán fogja lejátszani. A Freiburg is otthon játszhat, a már minden érdemi tét nélkül pályára lépő Augsburg ellen.

A bajnok Bayern München az eddig lejátszott 33 mérkőzéséből 27-et meg tudott nyerni, három esetben kapitulált, három esetben osztozott a pontokon. Hazai pályán veretlen maradt, mindössze két döntetlenje van győzelmei mellett. 91 gólt rúgott és mindössze 24-et kapott.

Az is eldőlt itt, hogy a Bundesliga 2-ből a Nürnberg és a Düsseldorf térhet fel az elitbe. A Kiel áll úgy, hogy osztályzón még kiverekedheti magának a feljutást vagy a Wolfsburg vagy a Freiburg ellenében.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook