2019. február 20. - Aladár, Álmos

Úton a Vb felé

2018. június 10. Szerző: Rózsa Misi
A magyar férfi kézilabda válogatott előtt egyetlen feladat áll most már csupán, az oda-visszavágós rendszerben lebonyolított selejtezőn, tovább kéne tudnunk lépni, Szlovénia legjobbjain.

 

Valljuk meg őszintén ebben a párosításban nem minket tekintett a világ továbblépésre esélyesnek. Főleg nem az első mérkőzés során, amit idegenben kellett a csapatnak megvívnia. Az első félidőben meg kell vallani jobbak és veszélyesebbek is voltak ellenfeleink. Volt, amikor három gólos előnyre is szert tudtak tenni ellenünk, de a magyar fiúk nem adták fel, kegyetlen elszántsággal tapadtak az ellenfélre így a félidő végére mindössze egy gólos hátrányban voltunk. 14-13 Igaz ebben a félidőben, egyetlen esetben sem volt nálunk az előny.

A második félidő elején még a házigazdák játszottak jobban, de a magyar csapat egyre jobban bele tudott lendülni a játékba és hamarosan fölénybe is kerültünk meglepetésre velük szemben. A félidő végére már stabilan tartani tudtuk az 5-6gólos megszerzett előnyünket. Ezt a félidőt 10-16-ra mi nyertük meg és így alakult ki a 24-29-es végeredmény.

Öt gólos előnnyel várhatjuk tehát a hazai visszavágót, amire, június 13.-án szerdán, Magyarországon fog, sor kerülni. Nagy lépést tettek a fiúk előre annak érdekében, hogy kiverekedjék a kijutást a Vb-re, de nem szabad a visszavágót lazán kezelni, ott is szükség lesz a 200%-os teljesítményre a nem gyenge riválisunkkal szemben.

Eddig minden rendben, gratula a fiúknak, a szakvezetésnek és sok sikert a folytatásra,köszönjük a szép eredményt, ami kifejezetten itt szép játékkal is társult. Várjuk a folytatást.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook