2019. január 16. - Gusztáv

Ütőtörés a levegőben

2018. április 30. Szerző: Szele Tamás
Van az úgy, kérem, hogy törik a teniszütő, főleg, mikor ideges a játékos: nagy idők tanúi emlékezhetnek még McEnroe dühkitöréseire, de a közelebbi múltban is voltak híres ütőgyilkosok, mint például Marat Safin, aki saját bevallása szerint pályafutása során 1055 ütőt tört össze. Azonban mit szóljon az, aki nem maga töri, hanem neki törik el? Gael Monfils ugyanis így járt.

 

Twitteren háborodott fel szombaton, miután az összes ütője törötten került elő a Lufthansa Genfből Münchenre tartó járatának poggyászteréből. A 31 éves játékos az ATP-tornára érkezett a bajor városba. Monfils kétszer jutott Münchenben korábban a legjobb 16 közé, legutóbb tavaly. Az első fordulóban Mirza Basic ellen kéne játszania – csak hát így azért nehéz lesz. A Twitter-beszélgetés, melyet a Lufthansa diszpécserével folytatott nem minden tanulság nélkül való:

- Ez teljesen elfogadhatatlan szolgáltatás a Lufthansa részéről. Így jártam Genf és München között.
- Ó, ne, nagyon sajnáljuk! Jelentette már repülőtéri munkatársainknak?
- Megtettem, de attól még az összes ütőm össze van törve, sajnos.
- Nagyon sajnáljuk! Játszania kell Münchenben?
- A kérdés sajnos nem ez – a kérdés az, hogyan fogok én így Münchenben játszani?
- Igen, tulajdonképen ezt akartam mondani... Esetleg nem vehetne Münchenben új ütőket?
- Már ma este is idegen ütővel kell játszanom, ami nem lesz a legjobb megoldás. Megpróbálok kitalálni valamit jövő hétig...
- Nagyon sajnáljuk az önt ért kárt és stresszt, egyúttal reméljük, ez nem fogja károsan befolyásolni teljesítményét. Kérjük továbbítsa részletes kárigényét cégünknek, hogy gondoskodhassunk kártalanításáról.

Hát, elképzelhető, hogy nagyobb a baj, mint azt a Lufthansa udvarias diszpécsere gondolja: ugyanis Dael Monfils a mai tenisz egyik legakrobatikusabb játékosa, olyan showt mutat be a pályán, hogy azt nehéz lenne nem saját ütővel produkálni – aki nem ismerné játékstílusát, annak álljon itt egy rövid videó-válogatás.

Csoda lesz, ha Monfils új vagy idegen rakettel hozni fogja ezt a szintet – de azért kívánjunk neki innen is sok sikert.

És bőkezű kárpótlást a Lufthansától.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook