2018. június 21. - Alajos, Leila

Vadmacskák a ringben

2017. június 27. Szerző: Rózsa Misi
A hétvégén került megrendezésre most már második alkalommal a Wildcats in the ring torna Halásztelken. Ezen a tornán a női versenyzők mérhetik össze egymással tudásukat. A torna komolyságát jól mutatja, hogy 11 országból érkeztek versenyzők megmérkőzni egymással. Magyarország mellett nevezett: Ausztrália, Horvátország, Sri Lanka, Szerbia, Románia, Lengyelország, Norvégia, Montenegró, Németország és Dánia.

 

Serdülő, junior, ifi és felnőtt korosztályban folytak a versenyek. Jó csaták, látványos küzdelmek vezettek el a döntőkig. 

Serdülő korosztályban egy magyar lány jutott el a döntőig, 50 kg-ban Jozó Csenge. Ellenfele itt a német Avram Maria-Elena volt. A magyar kislány, nagyon ügyesen verekedve, le tudta győzni német ellenfelét, amivel ő lett a súlycsoport torna győztese. 

Serdülőknél 46 kg-ban a montenegrói Gojkovic Bojana ellenfele a német Avram Petra-Michaela volt. A küzdelmüket egyhangú pontozás mellett a montenegrói versenyző nyerte a döntőben és ezzel ő szerezte meg az aranyérmet. 

Szintén serdülő 54 kg-ban Wenneck Naitina Norvégiából, a döntőben az ausztrál Howard Jennával került szembe és kapott ki tőle egyhangú pontozással. 

Manók kategóriában két magyar kislány került a döntőben szembe egymással. Kornóczy Tímea a piros, Dévényi Izabella a kék sarokból indult támadásra. Itt a végső sikert és ezzel az aranyérmet Dévényi Izabella szerezte meg. 

Ifi korosztályban is voltak döntős lányaink. Elég szép számban. 

54 kg-ban Uhrin Csenge ellenfele a dán Freja Hansen volt. Nagyon ügyesen bokszolva Csenge egyhangú pontozással aratott sikert és ezzel megszerezte az aranyérmet. 

60 kg-ban Szakály Noémira az ausztrál Boot Ella várt. Sajnos ez már túl nagy falat volt a magyar kislánynak, nem sikerült győznie, be kellett érnie az ezüsttel. 

A +81 kg magyar párharcot hozott a döntőben, mert Juhász Adrien ellenfele Konyhás Noémi lett. Juhász nagyon kemény volt, jól is ment neki a bunyó, megérdemelten nyerte meg a tornát. 

51 kg-ban a dán Madsen Julie az ausztrál Heibloem Indianna ellen mérkőzött meg. A csatát az ausztrál kislány nyerte meg, egyhangú pontozás mellett. 

57 kg-ban az ausztrál Madison Holland a horvát Sarah Maumi ellen lépett a döntőben a ringbe és nagyon szoros csatában, megosztott pontozással nyerni tudott. 

Junior korosztályban 57 kg-ban Hőlaki Emese léphetett a döntőben kötelek közé az ausztrál Chloe Halley ellen. Sajnos a magyar lány egyhangú pontozással vereséget szenvedett el, így neki „csak” az ezüstérem jutott. 

A felnőtt, vagyis az elit korosztályban 5 magyar lány is érdekelt volt a döntőben. Két esetben magyar-magyar döntőre került sor, így itt két magyar arany biztos volt. 

54 kg-ban Viglási Alexandra ellenfele Szűcs Szabina volt. Szűcs nagyon érett ökölvívást bemutatva, idő előtt befejezve a mérkőzést diadalmaskodni tudott. 

60 kg-ban a horvát Beram Sara volt Oláh Eszter ellenfele. A két lány nagyon szoros mérkőzést bokszolt egymással szemben, és a bírók szerencsére a végén a magyar kislányt látták a jobbnak, így meg lett az újabb magyar arany. 

75 kg-ban Csáki Nikolett és Széchenyi Viktória mérkőzött meg egymással az aranyért. Széchenyi végig uralva a mérkőzést, magabiztosan nyert és lett a torna bajnoka. 

57 kg-ban a Sri lankai Borala Liyanage a montenegrói Radunovic Tamarával harcolt a sikerért. A horvát Radunovic, ha a vártnál nehezebben is, de nyerni tudott. 

51 kg-ban a Sri lankai Kaluhath a norvég Losvik Veronica ellen léphetett a kötelek közé a végső összecsapáson. A norvég kevés ellenállást tudott mutatni, ami törvényszerűen vezetett a vereségéhez. 

64 kg-ban a norvég Madeleine Angelsen a dán Frostholm Dittével mérkőzött meg az aranyért. A vége teljesen megérdemelt dán siker lett. 

Jó színvonalú, nagy csatákat hozó torna volt ez a javából, a lányok nagyot küzdöttek egymással, remek körülmények között. A magyar szereplés jónak, sikeresnek mondható. Jövőre újra megrendezésre kerül majd ez a torna. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook