2019. február 20. - Aladár, Álmos

Vágjuk a foci-centit

2018. június 11. Szerző: Rózsa Misi
Már nincs sok hátra és csütörtökön, magyar idő szerint 17 órakor felhangzik az első sípszó Oroszországban a labdarúgó Vb-n, ahol a nyitó mérkőzésen Oroszország és Szaúd-Arábia mérkőzése indítja útjára a tornát.

 

Nyolc darab, négy fős csoportban indulnak meg a csoportkörök. Minden csoportból, az első kettő jut tovább az egyenes kiesési szakaszba. Már most mindenki azt tippelgeti, hogy vajon ki lesz az, aki a végén július 15.-én a magasba emelheti a világbajnok serlegét.

Latolgassuk kicsit együtt az esélyeket.

Az A csoport tagjai: Oroszország, Uruguay, Egyiptom és Szaúd-Arábia. Nem nagyon lehet kérdés, hogy itt az első két hely megszerzéséért valószínűleg Oroszország és Uruguay fog csatázni egymással. Nagy meglepetés lenne, ha nem ez a két csapat jutna innen tovább majd.

A B csoport tagjai: Portugália, Spanyolország, Marokkó és Irán. Itt is teljesen egyértelműnek látszik, hogy Portugália és Spanyolország az, aki a papírforma alapján tovább fog majd lépni.

A C csoport tagjai: Franciaország, Dánia, Peru és Ausztrália. Itt is igazából két főszereplősnek látszó csoport ez, mert Franciaország és Dánia az, aki leginkább esélyes a továbblépésre, bár Peru akár meglepetésre megelőzheti a dánokat.

A D csoport tagjai: Horvátország, Izland, Argentína, Nigéria. Itt leginkább Argentína és Horvátország továbbjutása látszik valószínűnek, bár Izland egyre jobb és benne lehet a meglepetés lehetősége, bár erre az esély nem túl nagy.

Az E csoport tagjai: Svájc, Szerbia, Brazília, Costa Rica. Ez már kicsit nyitottabb csoportnak látszik, de itt is a brazilok kiemelkedni látszanak, és talán Svájc lesz a másik tovább lépő mellettük, bár se Szerbiát, se Costa Ricát teljesen nem lehet leírni, a második hely megszerzése szempontjából.

Az F csoport tagjai: Svédország, Németország, Mexikó, Dél-Korea. Leginkább az látszik valószínűnek, hogy a németek megnyerik a csoportot. De mögöttük a továbbjutásra Mexikónak és Svédországnak kb. azonos esélye van, szerintünk dél-amerikai továbblépés lesz a második helyen.

A G csoport tagjai: Belgium, Anglia, Tunézia, Panama. Ez is olyan csoport, ahol egyértelműnek fest, hogy angol és belga továbbjutás prognosztizálható legvalószínűbben.

A H csoport tagjai: Lengyelország, Kolumbia, Szenegál és Japán. Ha valamely csoport halálcsoportnak mondható, akkor az a leginkább erre mondható el. Igaz itt is leginkább Kolumbia és Lengyelország látszik a legesélyesebbnek, de itt a másik két csapat nagyon komoly meglepetéseket okozhat még.

Nagy vakmerőség kell ahhoz, hogy tovább találgassunk, de nem vagyunk félős fajták, ezért a játék kedvéért úgy tippeljük, hogy a végső döntőt itt most Németország fogja megvívni Brazília ellen, és a bronz meccsen Franciaország fog mérkőzni Argentína ellen. Leginkább annak látjuk esélyét, hogy Brazília lehet a végső győztes, de a német sikert se mondanánk meglepetésnek. Már alig várjuk, hogy induljon a játék. Csodálatos időszak lesz ez mindenkinek, aki hódolója a világ egyik legszebb sportjának, a labdarúgásnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook