2019. január 18. - Piroska

Valami mintha javulna

2017. december 5. Szerző: Rózsa Misi
A hétvégén folytatódott a férfi kézilabda BL a 10. fordulójával. Már megint nem lehetünk sajnos osztatlanul boldogok, mert az egyik szemünk ugyan nevethet, de a másik erősen könnyes marad.

 

Nagyon szerettük volna, nagyon kellett volna már egy teljesen tiszta forduló, amit mindkét csapatunk magabiztosan és jól vesz, de sajnos ez a hétvége sem hozta el ezt most számunkra.

A Szeged otthon lényegesen esélyesebb volt a sikerre, mint a hozzá látogató Wisla Plock csapata. A mérkőzés úgy indult, ahogy szerettük volna, hamar két gólos előnybe kerültünk. Csakhogy ez az előny nagyon gyorsan elfogyott és a vendégek már az első félidő elején kezdtek egyre jobban elhúzni tőlünk. Hol szorosabb volt a különbség a két csapat között, hol kicsit nagyobb a vendégek javára. Ők kiválóan védekeztek és nagy szerencséjük volt a támadások során is, mi lassan építettük fel a támadásunkat, rések voltak a védelmünkben is és Fortuna sem akarta homlokon csókolni a fiúkat. Az első félidőt megérdemelten nyerte meg 12-14-re az ellenfél.

A második félidőben lényegesen jobban kezdett el játszani a Szeged, olyan volt, mintha mély álomból ébredtek volna fel. A félidő közepére le is dolgozták a hátrányt, sőt nálunk lett végre az előny is. Volt, amikor már három góllal is vezettünk. De a végére megint jött a megmagyarázhatatlan hullámvölgy, amit az ellenfél remekül használt ki, és igaz, hogy ezt a félidőt mi nyertük 12-11-re, de nagy csalódásra ez csak egy szoros vereség kiharcolására volt elég, a végeredmény 24-25 lett.

A Veszprém ezúttal a Vive Kielce csapatát fogadta. Az első félidő kisebb meglepetésre, nagyon szoros küzdelmet hozott a két csapat között, és a Szeged délutáni veresége miatt gombóc lehetett sok szurkoló torkában, amikor ezt kellett látniuk. Az első félidő 15-15-ös eredménye elég bosszantó volt.

De aztán jött a parádés második félidő, ahol a Veszprém valóban meg tudta mutatni, hogy miért tartják a világ egyik legjobb csapatának. Hatalmasat küzdöttek a fiúk és módszeresen felőrölték az ellenfél ellenállását, itt már minden játékrészében a magyar csapat volt a jobb és teljesen megérdemelten nyerték ezt a félidőt 16-11-re, amivel beállították a 31 26-os szép végeredményt.

A csoportjukban elfoglalt helyezésükön, a tabellán se a Szeged veresége, se a Veszprém győzelme nem változtatott semmit. A Szeged az 5. helyen áll, a Veszprém a harmadikon.

Ezzel a férfi BL kézilabda elvonul kicsit megpihenni, a küzdelemi jövő év februárjában fognak csak folytatódni, reméljük a szünet kedvezni fog a magyaroknak és a folytatásban mindkét csapatunk szárnyalni kezd majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook