2019. január 16. - Gusztáv

Van, ahol még nem nyomják annyira Krahácsot

2018. március 26. Szerző: Rózsa Misi
Egy ország van teljesen jogosan felháborodva még mindig a magyar felnőtt labdarúgó válogatott újabb gyalázatos beégésén, ezúttal Kazahsztán ellen. Vannak, akik ezek után azt mondják,hogy a legjobb lenne sóval behinteni a pályákat, vagy libát, birkát, marhát terelni rá, hogy valami hasznuk is legyen valóban a stadionoknak.

 

Miközben teljesen jogosan bosszankodunk a nagy csapat gyalázatos teljesítményén, illetve annak határozott hiányán, addig például az U19-eseink olyan dolgot tesznek, amitől magyar szurkoló kezd lassan elszokni. FOCIZNAK! Nem is akárhogy.

Az EB selejtezőkön a soros ellenfelünk Macedónia volt. Idegenben kellett megmérkőznünk velük szemben. Utánpótlás korosztályban a Macedónok nem számítanak rossz csapatnak. Egyértelműen minden fogadóiroda úgy gondolta, hogy vendéglátóink lesznek az esélyesebbek ezen a találkozón.

Már az első félidő 4. percében sikerült ügyes támadójáték mellett megszereznünk ellenük a vezetést. Fegyelmezetten és hatékonyan védekeztünk, abból indítottunk rendre veszélyes és jól felépített támadásokat. Igaz az ellenfél sem focizott rosszul, lehetett érezni a gyors előny mellett is, hogy ebből nem lesz könnyű mérkőzés.

A 12. percben egyenlíteni is tudtak a macedónok, igaz ezen a kiegyenlített küzdelemben a 36. percben megint vissza tudtuk venni a vezetést tőlük. Az első félidő hosszabbításában, fejben kicsit kiengedtünk már, ezt ellenfelünk kihasználta és ismét egyenlített, így 2-2-vel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő közepe táján, sajnos az egyenlítés után meg is fordították a mérkőzést és úgy festett, nagyon fogják tartani ezt az előnyüket velünk szemben. De három perccel a vezető góljuk megszerzése után, a magyar csapat büntetőből egyenlíteni tudott. Harcosan és jól játszottunk ezt követően is és a 82. percben jött az újabb magyar találat, amivel egyrészt visszavettük a vezetést, másrészt nem mellékesen ki is alakítottuk a találkozó végeredményét. 3-4

A csoportunk másik mérkőzésén, Anglia 3-0-ra győzte le otthon Lettország csapatát, ezzel, két győzelmével megszerzett 6 pontjával vezeti a csoportot, mi három ponttal jelenleg a második helyen állunk mögöttük.

A következő fordulóra, március 27.-én kerül majd sor. Magyarország itt most majd Lettországba utazik, az angolok otthon fogadják Macedóniát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook