2018. június 21. - Alajos, Leila

Van aki képes tökön rúgni magát

2017. július 14. Szerző: Rózsa Misi
Kezdjük a könnyebb témával. A Videoton nagyon megverte az észt ellenfelét. Most kérem szépen, mindenki tegye a szívére a kezét és őszintén mondja ki, hogy hallotta e valaha a nagynevű észt Kalju nevét? Na, ugye, hogy soha.

 

Ez a csapat, soha még sehova nem ért el és nyilván ebben az évszázadban vagy tán évezredben nem is fog. Indulnak ők is nemzetközi kupák selejtezőin, hiszen otthon a kutyaütők közül néha ki tudnak tűnni, de az a jellemző velük még ilyenkor is, hogy az első selejtezőkörben kiesnek és ezzel vége a táncnak számukra. Nem szép dolog az ellenfelet lenézni, de ez tényleg egy komolyan nem vehető csapatocska volt. Így, hogy a Videoton megveri őket, hogy a Videoton idegenben is kiadósan megveri őket, az nem lehetett meglepetés, sőt az lett volna a Videoton nagy szégyene, ha erre nem kerül sor. Igaz a máltai csapat ellen lejátszott idegenbeli 3-3 után azért lehetett pár félősebb fehérvári hátsójában zabszem még itt is.

Végig a Videoton irányított és végig hatalmas volt a Videoton fölénye. Ami meglepetés volt, az talán az, hogy az észt csapat sokszor el tudott jutni a Vidi kapujának közelébe és meglepően sokszor lőttek kapura /11 alkalom/ igaz ebből csak 4-szer sikerült eltalálniuk azt. Ezek az adatok megegyeznek a Videoton e témájú statisztikai adataival. Az MTK nevelésű Pátkai Máté, már az első félidő 8. percében megszerezte a vezetést, utána sokáig nem történt túl sok dolog. A második félidő elején egy büntetőből jött a második Vidi gól, majd hogy a visszavágó már valóban csak formalitás legyen a 74. percben egy újabb büntetőből meg lett a harmadik is.

Nem hiszem, hogy kérdés lehet, hogy az idegenben lőtt három gól és a nulla bekapott gól mellett kérdés lehet, hogy ki jut tovább. Viszont nem lehet szó nélkül hagyni, hogy a nagyarányúnak mondható győzelem ellenére sem játszott igazán jól és ötletesen a fehérvári alakulat. Ez a játék egy komolyan vehető csapat ellen már nagyon kevés lehet akár, tehát a szakmai stáb és a szurkolók, azért olyan nagyon felhőtlenül nem lehetnek boldogok.

A Ferencváros azt csinálta kis túlzással, mint amit a Vasas. Na ez tényleg erős túlzásnak mondható, hiszen a Vasas 3 perc alatt bekapott három gólját és a biztos győzelemből vereséget varázslást így nem igen lehet alul múlni, de a Fradi megközelítette ezt.

Minden úgy indult, mint egy szép álom a zöld-fehérek számára. Tudtuk, hogy a dán csapat már tényleg a komolyan vehető jobb csapatok közé sorolható, ez látszott abban is, hogy az elején még idegenben is irányítani akartak, de a Ferencváros jól védte ki az első hevesebb rohamokat, aztán egyre inkább kezdte átvenni a kezdeményezést is. A 22.-percben meg lett az első Fradi gól. Majd a lefújás előtt nem sokkal egy álom szabadrúgásból megjött a második is. Már csak 3 perc volt hátra az első félidőből, lehet a Fradi kint ünnepelte magát, hiszen erre nem sokan számítottak, hogy ilyen nagy lehet az előny és itt még az is benne volt, hogy a vége még ennél is szebb lehet. De aztán jött az első félidő hosszabbításában egy teljesen jogos 11-es, amihez egy vitatható kiállítás is társult, a Ferencváros kárára. És persze, hogy a dánok nem hagyták ki. 2-1.

Hogy az emberhátrány fogta vissza a Fradit, vagy a dánok jöttek úgy ki a második félidőre, hogy sokkal komolyabban vették a játékot, mint az elsőben, nehéz megmondani. Az biztos, hogy a61. percben egyenlíteni tudtak, a 64.-ben egy vitathatatlanul jogos büntetőből fordítottak is, majd a 90.-ben egy nagyon szép góllal növelték is az előnyüket. Így lett a Fradi szempontjából 2-4 a vége a történetnek.

Most jöhetnek akkor az ismert közhelyek. A labda gömbölyű. A Fradi nagyon drága pénzből összerakott erős kerettel bíró csapat. Nem is beszélve a Fradi szívről és hasonló valamikről. Csakhogy ez a dán csapat egy nagyon jó kis csapat. És ezt a dán csapatot idegenben kell megverni három góllal a továbbjutás érdekében. De minimum 4-2-öt kell játszani azért, hogy hosszabbítás jöhessen. Mennyi erre az esély? Az álmodozáson túl semmi. Így elköszöntünk a Vasastól, jó eséllyel elköszönhetünk majd a Fraditól és a Kispest is elég nehéz helyzetből várhatja a visszavágót, egyedül a Videoton az akinek őszinte lehet a mosolya és a reménye a továbblépésre.

Hát itt tartunk most. Jövő héten csütörtökön jöhetnek a visszavágók, amik mindent véglegesítenek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook