2018. június 21. - Alajos, Leila

Van baj

2017. szeptember 3. Szerző: Rózsa Misi
Hogy nagyon erős csoportba került a magyar kosárlabda válogatott, azt tudtuk a sorsolás után. Hogy a csoportban nem lesznek számunkra könnyű mérkőzések, az sem számított meglepetésnek.

 

Amikor nagyon szoros meccset tudtunk játszani, három negyeden keresztül a horvátokkal, akik igen erősek, akkor úgy gondoltuk, lehet itt még nagy meglepetés, és akkor is ezt gondoltuk, amikor a végére nagyon elfáradtunk és át tudtak lépni rajtunk ezért a horvátok és simán győztek.

Következő ellenfelünk Montenegró csapata volt. És itt már a játékunk képe, nagyon más volt, mint a horvátok ellen. Az első és az utolsó negyedet tudtuk mindössze szorosra hozni, de ezekben is 3 illetve 4 ponttal jobb volt ellenfelünk. A második negyedben viszont 7 ponttal voltak jobbak nálunk, a harmadikban már 10 ponttal. A vége az összecsapásunknak 72-48 lett a javukra.

A csoportban a horvátok 74-58-ra verték a házigazda románokat. A spanyolok pedig 93-56-ra Csehországot. A csoportot jelenleg Spanyolország vezeti veretlenül. Szintén veretlenül második Horvátország. Mindkettőjüknek 4 pontja van. Harmadik jelenleg Montenegró, negyedik Csehország. 3-3 pontjukkal ők állnak a továbbjutó helyeken. Ötödik jelenleg Románia, mi meg a legutolsó helyen várjuk a folytatást és a jobb szereplést.

A következő ellenfelünk Csehország csapata lesz. Őket már nagyon fontos lenne megverni azért, hogy maradjon érdemi remény a továbblépésre a csoportból. Kiélezett, élet-halál harcra lehet itt számítani a két csapat között.

Montenegró most majd Horvátország ellen lép pályára, míg a spanyolok a románokkal fognak megmérkőzni.

Nem kérdés, hogy számunkra igazából az lehet itt a legfontosabb, hogy meg tudjuk előzni a cseheket és a románokat, ami nem lesz könnyű, de alapvetően azért nem megoldhatatlan feladat. A mai meccs és majd a románok elleni lesz a legfontosabb, hiszen a spanyolok ellen csak akkor nyerhetnénk, ha hatalmas bravúrt hajtana végre a csapat, amire kicsi az esély. Viszont ha a cseheket és a románokat megverjük, elcsíphető lenne a továbbjutást jelentő negyedik hely.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook