2018. október 20. - Vendel

Vannak még szép csodák

2017. október 13. Szerző: Rózsa Misi
Végy egy rendkívül ismert és tehetséges sportolót. Olyat keressél, aki személyiségével ki tudta vívni magának azt, hogy egy ország ne csak tisztelje, de szeresse is. Ha meg van ez a sportoló, akkor nevezzél el róla egy Akadémiát és kérd fel arra, hogy aktívan vegyen részt az Akadémia munkájában.

 

Az se baj, ha egyenesen ő a kezdeményezője ennek. No és akkor már kezdesz jó úton járni a siker felé. Persze utána nagyon fontos egy agilis, gyors észjárású, az üzlethez is magas szinten értő, az ökölvívást kívül-belül profin ismerő fickót vezetőnek. Ha ez is meg van, akkor már semmi más nem szükséges, mint egy jó stáb hozzájuk és kiemelkedően tehetséges gyerekek.

Hát ilyen roppant egyszerű dolog megfejteni a Madárfészek Akadémia titkát. Mert a Madárfészek, eddig is az ország egyik legsikeresebb ökölvívó Akadémiája volt. Ez természetesen köszönhető elsősorban Erdei Zsoltnak és Wida Józsefnek, másrészt annak, hogy Erdei és Wida nagyon jó csapatot tudott összerakni maga mellé az Akadémia működtetéséhez és ügyesen találták meg azokat a gyerekeket, akikkel tehetségük, szorgalmuk révén érdemes foglalkozni, és akikkel el lehet érni kiemelkedő sikereket. Jó adottságú teremben készülhettek eddig is itt a versenyzők.

Eddig is a Madárfészek Akadémiában nagyon jó körülmények fogadták a versenyzőket és az ide ellátogatókat. De Wida József irányítása alatt, állami támogatásból és szponzori segítségekből, egy igazi kis csoda épült fel. Csodálatos lett a küzdőtér, ami hatszáznál is több embert tud befogadni. Speciális lesz a megvilágítása és a beépítésre kerülő hangtechnika is minden igényt maximálisan képes lesz kielégíteni. Három új ring került az alsó szinten kialakított új edzőterembe, a legmodernebb zsákok, és erősítőgépek lettek beszerezve és állnak innentől kezdve az Akadémia rendelkezésére. Külön öltöző és iroda lett kialakítva az edzők számára. . Szauna és sok egyéb, a felkészülést luxus szinten is szolgáló berendezés került beépítésre. Felszerelésben is bőségesen gazdagodott a Madárfészek Akadémia, nagyon jól sikerült beosztani a rendelkezésre álló anyagi forrásokat ezekhez.

A tervek szerint, jövő év elejére, még egy 30 fős kis hotel szerűség is fel fog a tetején épülni. Ami alkalmas lesz arra is akár, hogy több külföldi vendéget lehessen majd fogadni és elhelyezni elegáns környezetben, de alkalmas lesz arra, hogy a kiemelkedő tehetségek akár, bentlakásos rendszerben is használhassák az Akadémiát. Tényleg Wida Józsefék itt kialakították a magyar ökölvívás egyik nagyon értékes kis ékszerdobozát, és valós tartalommal telik meg ezek által is az akadémia kifejezés esetükben.

Most hétvégén lesz az új létesítmény főpróbája, ami egyben egy kisebb felavatásnak is tekinthető. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség itt rendezi meg szombaton és vasárnap a Széchenyi István Emlékversenyt. Jelentős nemzetközi esemény lesz ez, hiszen a magyaron kívül három nemzet érkezik majd a legjobbjaival. Horvátország, Románia és Szlovákia.

A magyarok parádés névsort vonultatnak fel. Ringbe lép: 52 kilogrammban: Virbán Martin (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Szaka István (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC) ; 56 kilogrammban Virbán Gábor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Csóka Nándor (M1 Fitness Miskolc); 64 kilogrammban Kovács Richárd (NYVSC) és Serbán Henrik (Győri Gladiátor Akadémia); 69 kilogrammban Kozák László (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/VASAS SC); 75 kilogrammban Onoriode Isaac Oroyovwe (Szeged Box Klub) és Árpád Viktor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia); 81 kilogrammban Tallósi Péter (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC); 91 kilogrammban Hámori Ádám (Fitt Box Kőszeg); +91 kilogrammban Berki Károly (Hranek SE).

A mérkőzések 16 órától veszik kezdetüket mindkét nap. A helyszín címe: Budapest 1045, Pozsony utca 4/c. Nagyon nemes gesztus a szervezők részéről, hogy a közönség számára ingyen látogathatóvá tették az eseményt. A rendezvényt a Gróf Széchenyi Család Alapítvány támogatja. A Magyar ökölvívó Szakszövetség a mérkőzéseket online közvetíti.

Az első versenynap összefoglalóját és a döntőket vasárnap 22:30-tól az M4 közvetíti. De ezeket a mérkőzéseket és ezt a csodálatos új létesítményt, leginkább a helyszínen lesz érdemes megtekinteni annak, aki csak teheti.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook