2019. június 16. - Jusztin

VB: a legjobb nyolc

2018. július 4. Szerző: Rózsa Misi
És akkor az oroszországi labdarúgó Világbajnokságon ki is alakult a legjobb nyolc mezőnye. Nem mondhatjuk, hogy nincs meglepetés a szereplők személyében. Az utolsó mérkőzései is a nyolcaddöntőnek hoztak meglepetéseket.

 

Az első mérkőzésen Svédország sétált ki a pályára Svájc gárdája ellen. Ilyen lapos, unalmas, rossz meccset, talán még nem is láthattunk a Vb során, mint amit ez a két csapat mutatott be egymás ellen. A svédek kezdtek harcosabban az első félidőben, de a félidő első húsz perce után ebbe kissé belefáradtak és átadták a terepet Svájcnak. Mindkét csapat vagy félgőzzel játszott, vagy ennyire elfogytak mire ide értek.

A második félidőt Svájc kezdte jobban, de a svédek végig veszélyesen, de sok hibával tarkítva játszottak, amiből azért nem lett bajuk, mert Svájc is igen sokat bakizott. A 66. percben Svédország megszerezte a vezetést. Ez egy picit felrázta ugyan Svájcot, de egyenlítésre nem futotta képességükből, így az 1-0-s sikerükkel, Svédország került be a legjobb nyolc közé. Nem lehet azt mondani, hogy nem megérdemelten.

Az esti mérkőzésen Kolumbia állt ki Anglia ellen csatára. És itt már végre valóban focit is láthattunk a javából. Kolumbia védekezett, Anglia pedig határozottan támadott, amire Kolumbia, ahogy várható is volt, kontrákkal igyekezett válaszolni. Nagyot küzdött a nagy iramú találkozón egymással ez a két csapat, de az első félidőben senkinek nem sikerült megszereznie az előnyt.

A második félidőben Anglia fokozta a tempót és a nyomást, de Kolumbia képes volt ebben követni őket. Helyzet mindkét csapat előtt adódott rendesen. Az 57. percben egy büntetőből Anglia előnyhöz jutott. Ezután is még akadt volna lehetősége tovább növelni az előnyét, de a szervezett kolumbiai védelem ezt meg tudta akadályozni. Kolumbiának is adódtak nagy helyzetei, de az angolok is remekül védekeztek ellenük és jól tördelték a játékot. A bekapott gól után, nagyon agresszíven kezdett el játszani Kolumbia, itt nagyon az volt az ember érzése, hogy ha nem higgadnak le, akkor ebből kiállítás lesz a végén. De erre rájöttek a kolumbiaiak is és visszafogták magukat. Nagyon úgy festett, hogy Anglia meg fogja tudni nyerni a mérkőzést a rendes játékidőben. De a 93. percben egy szögletből, az angol védelem egyetlen megingását kihasználva Kolumbia egyenlíteni tudott, és ezzel kiverekedte magának a semmiből a hosszabbítás lehetőségét.

A hosszabbításban inkább az angolok domináltak, de Kolumbia sem fáradt el, előtte is adódott pár kisebb helyzet. De mivel egyik csapat sem tudott betalálni, jöhetett a 11-es párbaj. Az angolok a 3. rúgásnál hibáztak. Nagy lehetőséget kapott Kolumbia, de utána a 4. rugójuk a kapufát találta telibe, majd az 5. rúgójuk gyenge lövését az angol kapus hárítani tudta, az angolok nem hibáztak, így a 11-esek után Anglia verekedte be magát a negyeddöntőbe.

Most két nap pihenőt kapnak a csapatok, aztán pénteken folytatódnak a küzdelmek a negyeddöntőkben.

Uruguay-Franciaország mérkőzés nyitja majd a küzdelmek sorát. Aztán még péntek este, Brazília fog játszani Belgium ellen. Szombaton Svédország csap előbb össze Angliával, majd este Oroszország-Horvátország küzdelme zárja az elődöntőket.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook