2019. január 16. - Gusztáv

Vége a férfi kézilabda csoportköröknek

2018. március 6. Szerző: Rózsa Misi
A férfiak kézilabda Bajnokok Ligájában lejátszották a csoportkörök utolsó mérkőzéseit is a csapatok, kialakult ezzel a végső sorrend közöttük.

 

A Veszprém a Celje házigazdája volt az utolsókörben. Már az első pillanattól kialakult a Veszprém jelentős fölénye kettejük párharcában. Az első félidőt még „csak” 13-11-re nyerte a Veszprém, a másodikban jelentősebb különbséget tudott az eredményben is kialakítani, azzal, hogy azt 16-11-re nyerte meg. Így a végeredmény 29-22-vel fölényes magyar sikert hozott.

A Barcelona erősebb csapat, mint a Szeged. És a Barcelona most kettejük összecsapásán, házigazdaként léphetett fel, ami tovább növelte esélyességét. Nagy meglepetés volt, hogy nem sikerült ennek ellenére jelentős fölénybe kerülniük a Szeged ellen. Sőt az elején még a Szeged vezetett elég sokáig és csak utána tudtak a spanyolok fordítani, de igazából egyszer sem sikerült a magyarokat lerázniuk magukról. Az első félidő 16-14-es eredményt hozott a két csapat között. A második félidőben nagyon bekezdtek a spanyolok, a Szegednek futnia kellett az eredmény után, de aztán egyre jobban belelendültünk a játékba és azzal, hogy a második félidőt mi nyertük 13-12-re, majdnem sikerült bravúrt elérni. A vége tehát 28-27 lett.

Az A csoport végeredménye:

Vardar
Barcelona
Nantes
Rhein-Neckar
Szeged
Kristianstad
Wisla Plock
PPD Zagreb

A B csoport végeredménye:

PSG
Veszprém
Flensburg-H
Kiel
Vive Kielce
Meshkov Brest
Celje
Aalborg

A két csoport győztese a csoport győzelemmel ott van a negyeddöntőben, míg a csoportok 2-6. helyezettjei a nyolcaddöntőben folytathatják.

A C csoportban első helyen végzett a Skjern, második lett az Ademar, míg a D csoportot a Montpelier nyerte, és ott második lett a Motor Zaporozsje csapata. Ez a négy csapat egymással mérkőzik meg majd azért, hogy csatlakozhasson közülük kettő a nyolcaddöntő mezőnyéhez.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook