2019. június 16. - Jusztin

Vége a Vb-nek

2018. július 7. Szerző: Rózsa Misi
Természetesen átverő a címadás. Nincs vége a Világbajnokságnak, csak eljutottunk egy olyan ponthoz, ahol az összes ázsiai, afrikai, ausztrál, amerikai csapat távozott és most már csak európai csapatok küzdenek egymással a végső győzelem kivívásáért Oroszországban. A negyeddöntők első párharcain vagyunk csak túl.

 

Az első mérkőzésen Franciaország csapott össze Uruguay csapatával. Az első félidőt Uruguay gárdája kezdte jobban. Az első húsz perc meglepetésre egyértelműen az övék volt. Még úgy is jól tudtak szerepelni, hogy a csapat lelke, Cavani a sérülése miatt nem léphetett pályára. Ezt követően a franciák egyre jobban elkezdtek zárkózni és hamarosan már ők irányították a találkozót. Ennek következtében a 40. percben meg is tudták szerezni az előnyt.

A második félidő elejét is a franciák nyomták meg jobban és a fölényt a 61. percben, újabb gólra tudták váltani. Még az előny birtokában is ők támadtak veszélyesebben, majd a 70. perctől megint Uruguay jött jobban előre és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy szépíteni tudjanak. Nagy harc alakult ki, de újabb gól nem esett, így Franciaország a 2-0-s sikerével beverekedte magát az elődöntőbe, míg Uruguay emelt fővel ugyan, de távozni kényszerült.

Az esti mérkőzésen Brazília lépett pályára Belgium ellen. Egy nagyon szerencsétlen öngól által a 13. percben már előnyhöz tudott jutni Belgium. Majd szinte a semmiből egy kontra által a 31. percben már két gólosra is növelte az előnyét. A brazilok nem igazán találták meg a belga védekezés ellenszerét, hiába játszottak azzal szemben látványosan és nagyon technikásan. A szerencse is egyértelműen elpártolt a dél-amerikaiaktól.

A második félidőben hatalmas fölénybe került Brazília. Gyakorlatilag a belgák nem tudtak kijönni saját térfelükről és óriási nyomás nehezedett a kapujukra, de Courtois kapus félelmetesen jó formát fogott ki és kivédte a brazilok szemét is. Olyan labdákat tudott kifogni, ami hárításához bravúr kellett és itt most nem is egy ilyen jött sorozatban. A belgák rendkívül fegyelmezetten oldották meg a védekezésüket, a brazilok egyre inkább elkeseredetten próbálták feltörni az előttük álló betonfalat. De játékukba sokszor csúszott hiba is. Igaz a 76. percben sikerült megszerezniük a szépítő találatot és ezután végig az utolsó másodpercig benne volt a játékukban az egyenlítés lehetősége is. De az benne is maradt. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy három esetben is gyanús volt, hogy Brazíliának büntetőt kellett volna kapnia, de a játékvezető és a video bíró sípja néma maradt. Ebből egy eset vitatható, kettő viszont teljesen egyértelműen 11-est kellett volna, maga után vonjon. De az a 11-es, amit a játékvezető megítél. És mivel ezeket nem ítélte meg, Belgium 2-1-el ott van a legjobb négy között, és majd Franciaországgal csaphat össze a döntőbe kerülésért, míg Brazília igen komoly meglepetésre, távozik a tornáról.

Ma is folytatódnak a küzdelmek. Először Svédország fog megmérkőzni Anglia ellen, majd igazi csemege vár ránk este, az Oroszország-Horvátország találkozó által.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook