2022. január 21. - Ágnes

Vége az első felvonásnak

2018. november 23. Szerző: Rózsa Misi
Véget ért az idén útjára indult UEFA Nemzetek Ligája sorozatának első része. Meg van a csapatok között a végső sorrend, majd később a csoport elsők playoff harcával persze folytatódni fog a történet, de az még odébb van, az a jövő év zenéje lesz majd. Vannak, akik nagyon elégedettek lehetnek az elért eredményükkel, mások jelentős csalódást okoztak maguknak és szurkolóiknak.

 

Kezdjük a végeredményről a beszámolt az A divízióban szereplőkkel. Itt négy darab, egyenként három fős csoportban zajlottak a küzdelmek.

Az 1. csoportban már meg is történik az első hatalmas meglepetés. A csoportot 7 ponttal Hollandia nyerte, szintén 7 ponttal második lett Franciaország és 2 pontjával kiesett az elit divízióból Németország. A legesélytelenebbnek tartott csapat nyerte meg a csoportot és az egyik legesélyesebb lett a kieső.

A 2. csoportot 9 ponttal Svájc nyerte meg. Második lett szintén 9 pontjával Belgium. Kiesett a divízióból a 0 pontos Izland.

A 3. csoportot Portugália nyerte 8 pont mellett. Második lett Olaszország 5 ponttal, kieső Lengyelország 2 ponttal.

A 4. csoportot Anglia nyerte 7 pontjával. Második lett mögötte Spanyolország 6 ponttal és kiesett sajnos Horvátország 4 ponttal.

A B divízióban is 4 csoportban küzdöttek meg egymással a csapatok. Minden csoportban 3 szereplő vett részt.

Az 1. csoportot Ukrajna nyerte meg 9 ponttal és felkerült az A divízióba ezzel. Második lett 6 pontjával Csehország és kiesett 3 pont mellett Szlovákia.

A 2. csoportot Svédország nyerte meg 7 ponttal és került fel az elit divízióba. Második lett Oroszország szintén 7 ponttal. A kieső Törökország lett 3 ponttal.

A 3. csoportot Bosznia-Hercegovina nyerte meg 10 ponttal. Ausztria lett mögötte a második 7 ponttal és kiesett Észak-Írország 0 ponttal.

A 4. csoportot Dánia nyerte meg 8 ponttal és került fel a legjobbak közé. Második lett Wales 6 ponttal, a kieső 2 pontja mellett Írország lett.

A C divízióban egy 3 fős csoport mellett, három 4 fős csoport versengett egymással.

Az 1. csoportot Skócia nyerte meg 9 ponttal és jutott fel a B divízióba. Második lett Izrael 6 ponttal, utolsó lett Albánia 3 ponttal.

A 2. csoportot Finnország nyerte 12 ponttal. Második lett Magyarország 10 ponttal. Harmadik Görögország 9 ponttal és kiesett Észtország 4 ponttal.

A 3. csoportot Norvégia nyerte meg 13 ponttal. Második lett Bulgária 11 ponttal. Harmadik lett Ciprus 5 ponttal és kiesett Szlovénia 3 ponttal.

A 4. csoportot Szerbia nyerte meg 14 ponttal. Második lett mögötte Románia 12 ponttal. 3. Montenegró 7 ponttal és kiesett a 0 pontos Litvánia.

A D divízióban 4 darab négy fős csoportban zajlottak a küzdelmek.

Az 1. csoportot 16 pontjával Grúzia nyerte meg. Második lett 6 ponttal Kazahsztán. Harmadik 4 ponttal Lettország és szintén 4 ponttal utolsó Andorra.

A 2. csoportot Fehéroroszország nyerte 14 ponttal. Második lett Luxemburg 10 ponttal. Harmadik Moldova 9 ponttal és utolsó 0 pontjával San Marino.

A 3. csoportot Koszovó nyerte 14 ponttal. Második Azerbajdzsán lett 9 ponttal. Harmadik Feröer-szigetek 5 ponttal és utolsó Málta 3 ponttal.

A 4. csoportot Macedónia nyerte 15 ponttal. Második lett itt Örményország 10 ponttal. Harmadik Gibraltár 6 ponttal és utolsó Liechtenstein 4 ponttal.

A legtöbb gólt /15/ Koszovó szerezte. Fehéroroszország volt az egyetlen csapat, amelyik egyetlen gólt sem kapott a küzdelmek során. San Marino volt az egyetlen csapat, akinek, senkinek nem sikerült gólt lőnie. A legtöbb gólt /6/ a szerb Mitrovic szerezte.

Magyarország a 31. helyen zárta a sorozatot.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook