2019. június 16. - Jusztin

Véget ért a Merkantil Liga is

2018. június 4. Szerző: Rózsa Misi
Most vasárnap véget ért az NB II 2017-2018-as szezonja is. Már fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy az MTK Budapest csapata nyeri meg a bajnokságot. Ezután már érezhető volt, hogy a csapat nem veszi tovább komolyan a bajnokságot. Összesen a 38 mérkőzés során 26 esetben tudott győzni, 4 esetben osztozott a pontokon és 8 vereség lett a mérlege.

 

Az utolsó három mérkőzés, amikor már biztos volt a bajnoki címe mind vereséggel zárult számára. Összesen 82 pontot szerzett. 88 gólt rúgott a szezon során és 44 gól kapott rá válaszul.

Második lett a Kisvárda alakulata, aki 75 ponttal zárta a bajnokságot és ez elég volt ahhoz, hogy megszerezze a másik élvonalba feljutó helyet. 38 mérkőzése során 22 győzelme volt 9 esetben osztozott a pontokon és 7 esetben talált legyőzőre. 70 gólt tudott szerezni és 40-et kapott.

A dobogó harmadik fokára a Békéscsaba léphetett fel, 65 pontot szerezve a bajnokság során. 19 győzelme volt, 8 döntetlen és 11 vereség mellett. 64 gólt rúgott és 43-at kapott.

Még az utolsó forduló előtt is nyitott volt a kérdés, hogy kik lesznek a kiesők. Az már rég eldőlt, hogy a 20 pontos Sopronnak távoznia kell. A másik két kieső helyre, 7 ! csapatnak is esélye volt. A Siófok, a Budafok, Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg, Kazincbarcika, Szolnok és Szeged voltak veszélyben. A véghajrá úgy hozta, hogy aztán a Szolnoknak és a Szegednek kell távoznia.

A következő szezonban az NB I-ből a Vasas és a Balmazújváros érkeznek majd a másodosztályba.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook