2018. június 24. - Iván

Véget ért számunkra a harkovi EB

2017. június 25. Szerző: Rózsa Misi
De nagyon szerettük volna, ha a péntek az nem a végét jelenthette volna számunkra a harkovi ökölvívó EB-n. Azt mondják, hogy evés közben jön meg az étvágy és Harcsa Zolika olyan menüt kínált fel nekünk eddig az étlapján, ami alapján azt remélhettük, hogy eljuthatunk itt a legfinomabb fogásig is.

 

Igaz nem volt könnyű feladat ez. Nem volt könnyű, mert a legutóbbi olimpia bronzérmesét kellett volna legyőzni ahhoz, hogy beléphessen a döntőbe. És ne legyen kétsége senkinek persze abban, hogy a feladat az igaz, hogy nehéz volt, de egy Harcsa Zolika képességű bunyósnak, nem megoldhatatlan. 

Az első menetet nagyon álmosan kezdték a felek, de halványan talán az ellenfél volt sikeresebb. A második menet már pergősebb volt, de itt sem érezhette azt az ember, hogy hatalmas energia hullám szabadul el. Ha a harmadik menetet sikerült volna Zolikának nagyobb energiával végig vinni, ha sikerült volna többet ütni, akkor talán az ő kezét emelték volna a magasba. Ez itt most sajnos nem így történt meg. Az ellenfél nagyon örülhetett, Zolika meg nem kell, hogy szégyenkezzen, hiszen ismét a legjobbja lett a magyar csapatnak, a legjobb eredményt érte el itt is, és neki köszönhető, hogy ebben az évben is éremmel távozhattunk az Európa Bajnokságról. 

Mit lehet mondani a magyar szereplésről? Vegyes. Vegyes, hiszen nem térhetünk ki az elől, hogy a 10 fős csapat nagy része igen hamar és igen egyértelműen hullott ki. Többeknél a hozzáállás okozta leginkább a problémáját annak, hogy nem tudtak messzebb menni. Viszont nagyon sokan voltak azok, akiknél a kiesésük ellenére is azt lehetett elmondani, hogy hozzáállásból kiválóra vizsgáztak. 

Végül is sikerült 3 VB kvótát szerezni. Még akkor is, ha a kvóta szerzést, picit könnyebbé tették most. Hoztunk egy érmet is a tornáról, szereplésünk érmek számában nem volt gyengébb, mint az előző EB-n mutatott. Nem hoztuk azt a szép eredményt, amit 2008-ban és 2010-ben sikerült. Viszont vannak jelek, amik azt mutatják, hogy csapatként egyre inkább összerázódik a társulat és hiába beszélünk alapvetően egyéni sportágról, ez a csapat épülés, mindenkinek a teljesítményére közép és hosszútávon egyértelműen pozitív befolyással fog bírni. Itt most ennyi lett az annyi, tovább kell menni, folytatni kell az építkezést és remélni, hogy ez a csapat, ez az összeálló keret egyre jobb lesz és egyre jobb eredményt tud velük majd elérni a szövetségi kapitány. 

A csapat és a stáb, vasárnap este érkezik haza Budapestre. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook