2018. október 20. - Vendel

Véghajrához ért a labdarúgó EL

2017. november 25. Szerző: Rózsa Misi
Az Európa Liga küzdelmeiben is elértünk a csoportkörök véghajrájához. Alig pár végleges válaszunk van, a legtöbb helyen még komoly csatára lehet számítani annak érdekében, hogy kik léphetnek majd tovább a csoportkörökből. Az utolsó körben sokan az életükért lesznek kénytelenek küzdeni, érdemes körbenézni kicsit, hogyan is állnak az utolsó forduló előtt a csoportok.

 

Az A csoportban a Villareal már biztos továbbjutó, számára csak az a kérdés, hogy sikerül e megtartania a csoportelsőségét. Jelenleg 11 pontja van. Második helyen áll a Slavia Praha 8 ponttal. Ha kikap a Villareal és ők nyernek, akkor akár a csoportelsőséget is megszerezhetik még. Jelenleg 7 pontjával kieső helyen áll az Astana, de szerencsés esetben még tovább léphet, ha be tudja előzni a cseheket az utolsó fordulóban. A Maccabi Tel-Aviv 1 pontjával már kiesett.

A Slavia Praha az utolsó fordulóban saját kezében tartja a továbbjutás lehetőségét, ahogy az Astana is, hiszen egymás ellen fognak itt megmérkőzni, a cseheket a hazai pálya előnye nagyban segítheti. A Villareal a tök utolsó Maccabi Tel-Aviv csapatát fogja majd fogadni. Már az iksz is elég számukra a csoportelsőséghez.

A B csoportban A Dinamo Kijev áll az élen és már biztosan továbbjutott10 pontjával. Számára a csoportelsőség megtartása lehet itt már csak a cél. Második 8 ponttal a Partizan. Szinte biztos, hogy nekik is meg van már a továbbjutás bár papíron erre a Skenderbeu is esélyes lehet. A 3 pontos Young Boys már biztosan kiesett.

A Dinamo Kijev otthon fogadja a Partizant az utolsó fordulóban és maguk között döntik el a csoportelsőség kérdését. A Young Boys otthon küzdhet legalább a tisztes búcsúért a Skenderbeu ellen.

A C csoport a Braga áll 10 ponttal. Már biztos továbbjutó, maximum a csoportelsőségét veszítheti el. Második a Ludogorets 8 ponttal és szinte már biztos továbbjutó, bár papíron akár a Basaksehir, akinek 5 pontja van beelőzheti. Meglepetésre a Hoffeinheim a 4 pontjával már biztos kieső.

Az utolsó fordulóban a Basaksehir a listavezető Bragát fogja fogadni otthon. A Hoffeinheim otthon fog pályára lépni a Ludogorets ellen.

A D csoportban már biztos, hogy a Milan a 11 pontjával csoportelsőként zárt és továbbjutott. Az AEK Athen a második 7 pontjával. Harmadik helyen a Rijeka áll, negyedik az Austria Wien, mindkettőjüknek 4 pontja van. Papíron bárki még tovább mehet, de azért elég egyértelmű, hogy a görögök fognak második helyen tovább menni.

Az Austria Wien otthon játssza utolsó mérkőzését az AEK Athen ellen. A Rijeka a Milant fogja fogadni az utolsó körben.

Az E csoportban nagy csata lesz még a csoportelsőségért, hiszen az Atalantának és a Lyonnak egyaránt 11 pontja van. A 3 pontos Apollon és az 1 pontos Everton már biztosan kiestek.

Az Everton idegenben az Apollon ellen még javíthat kicsit a képen, míg a Lyon idegenben veheti el a csoportelső címét az Atalanta csapatától.

 

Az F csoportban még szoros küzdelem várható, hiszen csak az dőlt el, hogy a 2 pontos Zlin kiesett. A Sheriff Tiraspol vezeti a csoportot jelenleg 9 ponttal. Második 8 ponttal a lokomotív Moszkva, harmadik 6 ponttal a FC Köbenhavn. Itt tehát még bármi lehet.

Az FC Köbenhavn otthon fogja fogadni a Sheriff Tiraspol csapatát, és ha nyer, akár a csoportelsőséget is elveheti tőle. A Lokomotív Moszkvának idegenben kéne nyernie a Zlin ellen ha biztosan tovább akar lépni.

A G csoportban is még küzdelem van. Az FCSB 10 ponttal az első helyen áll jelenleg. Második a Plzen 9 ponttal. Papíron a Lugano a 6 pontjával megszerezheti még a második helyet, de akkor nagyon kéne nyernie az utolsó fordulóban, amire kevés az esélye. A Beer Sheva 4 pontja miatt, már kiesett a csoportból.

Az FCSB otthon játszhat majd a Lugano ellen, míg a Plzen a Beer Sheva otthonába fog ellátogatni.

A H csoport esetében az már biztos, hogy az Arsenal 10 pontjával csoportelsőként tovább lépett. De a másik továbbjutó helyért hatalmas küzdelem lesz a 6 pontos Crvena zvezda és Köln között, bár még az 5 pontos BATE sem veszítette el a továbblépés lehetőségét.

Az Arsenal otthon játszik majd a BATE ellen a számára tétnélküli találkozón. A Crvena zvezda kemény élet-halál harcra kényszerül otthon a Köln ellen majd.

Az I csoportban is véglegesen eldőlt már, hogy csoportelsőként a Salzburg léphet innen tovább 11 pontjával. A Marseille a második 7 ponttal, de még beelőzheti az 5 pontos Konyaspor. Papíron akár a 4 pontos Guimaraes is továbbléphetne, de erre nagyon kicsi az esély.

A Guimaraes otthon léphet pályára a Konyaspor ellen, míg a minden téttől megszabadult Salzburg a franciákhoz fog utazni az utolsó mérkőzésre.

A J csoportban nagy meglepetésre az Östersunds áll az élen 10 ponttal. Második az Athletic Bilbao jelenleg 8 ponttal. Harmadik 6 ponttal a Zorya és kiesett 4 pontja okán a Hertha.

A Hertha az utolsó mérkőzésén hazai pályán léphet fel az Östersunds ellen. A Zorya otthon küzdhet meg a továbbjutásért az Athletic Bilbao ellen.

A K csoportban már minden érdemi kérdés eldőlt. A Lazio 13 pontjával csoportelső lett, második lett mögötte 9 ponttal a Nice. A 4 pontos Waregem és a 2 pontos Vitesse kiestek innen.

A Nice az utolsó meccsét a Vitesse vendégeként játssza majd le, a Waragem otthon fogja fogadni a Lazio csapatát.

Az L csoportban eldőlt, hogy a 13 pontos Zenit és a 12 pontos Real Sociedad lesznek a továbbjutók, csak az a kérdés, hogy milyen sorrend mellett. A 4 pontos Rosenborg és a 0 pontos Vardar már kiestek.

Nagyon meccs lesz a csoportelsőségért vívott harcban a Real Sociedad-Zenit összecsapás. A vardar otthon próbálhat meg legalább pontot vagy pontokat szerezni a Rosenborg ellenében.

A csoportkörök utolsó mérkőzéseit december 7-én játsszák majd le a csapatok.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook