2018. október 20. - Vendel

Vegyes forduló

2017. november 6. Szerző: Rózsa Misi
Javában zajlanak a kézilabda BL csatái. Négy csoportra lettek osztva a csapatok a férfiaknál. Két magyar csapat is érdekelt a küzdelmekben A Veszprém és a Szeged.

 

A legjobb csapatokat az A és a B csoportba sorolták be. A Szeged az A csoportban szerepel, a Veszprém a B csoportban. Az A és a B csoport első helyezettjei, automatikusan bekerülnek az elődöntőbe a lebonyolítási rendszer alapján. A C és a D csoport első két helyezettje vívhatja ki magának a legjobb 16 közé kerülés lehetőségét, ahol már egyenes kiesési rendszerben folytatódik a torna.

Az A csoportban a Szeged ellenfelei: Vardar, Rhein-Neckar, Barcelona, Nantes, PPD Zagreb, Wisla Plock, Kristianstadt.

A B csoportban a Veszprém ellenfelei: PSG, Flensburg-H, Meshkov Brest, Kiel, Vive Kielce, Celje, Aalborg.

A C csoportban szerepel: Skjern, Gorenje Velenje, Kadetten, Ademar, Elverum, Dinamo Bukarest.

A D csoport tagjai: Montpellier, Motor Zaporozsje, Besiktas, Met.Skopje, Sporting, Chehovszki Medvegyi.

A Szeged az első meccsen a Nantes ellen idegenben kikapott 30-26-ra. De ezt követően a PPD Zagreb csapatát sikerült idegenben megvernie 23-28-ra. Majd újabb szép siker otthon a Kristianstadt ellen 36-27-re. Szintén otthon 26-26-os döntetlent játszottak a Vardar ellen. Utána viszont a Wisla Plock-ot magabiztosan verték idegenben 27-33-ra.

Vasárnap itthon a Rhein-Neckar volt az ellenfelünk. Nem jól indult a mérkőzés számunkra, mert az ellenfél a szünetben már 14-19-re vezetett. De félelmetesen nagy hajrát mutatott be a Szeged a második félidőben, volt olyan része a játéknak, amikor elhittük, hogy fordítani is tudnak. Ez nem jött össze, a második játékrészt ugyan mi nyertük 17-15-re, de a vége vereség lett 31-34 arányban.

A Veszprém a Celje ellen kezdte meg a nagy menetelését, akit idegenben is 31-39-re le tudott győzni. Otthon a Flensburg-H ellen nagyon szoros meccsen, de újra győzni tudott 28-27-re. Majd jött idegenben a Meshkov Brest, akik ellen 26-29-re győzedelmeskedtünk. Aztán itthon megint csak győzelem 26-24-el a Kiel ellen. A Vive Kielce ellen is idegenben kellett pályára lépni, itt jött az egyetlen kisebb kilengése a csapatnak, mert „csak” 32-32-re futotta az erejéből.

Szombaton az Aalborg érkezett hozzánk vendégségbe. Az első félidőt alaposan megnyomta a Veszprém és 16-10-re vezettünk, ami jelentős előny volt. Kicsit a második félidőre lazított a csapat a szorításon, és ott 14-14-es döntetlen alakította ki, a 30-24-es végeredményt.

A Szeged tehát 3 győzelmével, 1 döntetlenjével, 2 vereségével a csoportja 4. helyén áll jelenleg. A Veszprém az 5 győzelmével, egy döntetlenjével, magabiztosan vezeti a saját csoportját.

Legközelebb november 11.-én a Szeged a Nantes ellen fog itthon pályára lépni, míg a Veszprém ellenfele november 12.-én Párizsban a PSG lesz.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook