2019. március 21. - Benedek

Velocipéddel a Duna mentén

2017. július 5.
Hidvégi-Üstös Pál, eddig több mint 350 km-t tett meg és 25 polgármesterrel találkozott. 750 km össztáv a végcél.

 

Az ultrasportoló június 27-én indult el 150 éves velocipédjével Szalkszentmártonról, hogy végigkerekezze a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát. Az esemény egyben beharangozza a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) védnöksége alatt álló „70 maratonnal a Dunáért” kezdeményezést, amelynek célja, hogy a sportoló a Duna teljes hosszának a végigfutásával felhívja a figyelmet a folyó védelmének fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében.

Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló velocipédjével 12 nap alatt 750 km-t teker a Duna magyarországi szakaszának két oldalán, melynek során konzultál a Duna menti települések önkormányzataival a folyóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről.

„6 nap alatt 356 km-t tettem meg és 25 polgármesterrel találkoztam. Nagyon örültem, hogy több polgármester nemcsak az önkormányzati hivatalban fogadott, hanem kerékpárral csatlakozott hozzám vagy éppen kipróbálta a velocipédet. Beszélgetéseink során sok fontos téma, javaslat hangzott el a Dunával és az itt élő emberekkel kapcsolatosan, amelyeket összegyűjtve továbbítok majd a Duna Régió Stratégia soros elnökségéért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium felé” – mondta el az út kapcsán Hidvégi-Üstös Pál.

Hidvégi-Üstös Pál a Külgazdasági és Külügyminisztérium által koordinált Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének céljaira kívánja felhívni a figyelmet azzal, hogy végigfutja a Duna teljes szakaszát. A 3 200 km táv lefutására, amely várhatóan 3 hónapot vesz igénybe, szeptemberben indul. A sportember a tervek szerint október 18-án, a Duna Régió Stratégia Éves Fórumának megnyitására érkezik Budapestre.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook