2018. június 23. - Zoltán

Venus foltjai

2017. július 5. Szerző: Szele Tamás
A Napnak vannak foltjai, azt már Galilei is észrevette – de a Vénusznak? Vannak bizony neki is, ha Venus Williamsről van szó, aki most szomorú baleseti ügybe keveredett.

 

Szándékosan nem mondom, hogy ő okozta a végül halálos kimenetelű eseményt, ugyanis a leírások alapján inkább több tényező összejátszásának köszönhető, hogy ilyen tragikusan alakultak a dolgok.

De lássuk, miről van szó. A rendőrségi vizsgálatok szerint Venus Williams korábbi világelső teniszező volt a hibás abban a június 9-én történt közúti balesetben, melyben egy ember életét vesztette. Az ütközés a hétszeres Grand Slam-győztes játékos floridai otthona közelében történt. A balesetet vizsgáló nyomozó jelentése alapján Williams sportterepjárójával nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, és a zöld lámpára elinduló másik autó vezetője már nem tudta elkerülni a karambolt. Az eset után a vétlen sofőr utasát, egy 78 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol 13 nappal később meghalt. A vizsgálat szerint Williams mindössze óránként 8 kilométeres sebességgel haladt, és nem fogyasztott alkoholt vagy kábítószert.

Hát, száguldozásnak azért nem nevezném azt a nyolc kilométeres, szédítő iramot. Majd a rendőrségi vizsgálat eldönti, ki a hibás – bár egyelőre Venust találják annak – viszont a tenisz csillaga mérhetetlenül bánja az esetet. Bocsánatot kért a családtól, részvétét fejezte ki, és lemondta, hogy élete végéig minden nap imádkozni fog az áldozatért, tehát bizony az őszinte megbánás jeleit mutatja.

Annyira, hogy a minap egy sajtótájékoztatója is sírógörcsbe fulladt. Amúgy sem volt hétfőn szerencsés napja, kicsit nehezen nyert (7:6 (9-7), 6:4) a wimbledoni tenisztorna első körében a belga Mertens ellen. A meccs utáni sajtótájékoztatóján azonban nemcsak a játékáról faggatták, hanem a június elején okozott autóbalesetére is rákérdeztek, és ettől elsírta magát – csak annyit tudott mondani: „Nincsenek szavak arra, mennyire megvisel ez engem. Nincsenek rá szavak.”

Reméljük, hamar tisztázódik az este, azonban egy dolog már így is biztos: ennyi megbánás után kétségtelen, hogy Venus Williams soha életében nem fog többet még egy koccanást sem okozni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook