2018. október 20. - Vendel

Vereséggel nyitottunk

2017. október 22. Szerző: Rózsa Misi
Törökországban zajlik jelenleg az Ökölvívó Ifjúsági EB. 33 ország srácai szállnak ringbe megmérkőzni egymással a sikerért. 199 versenyző lett benevezve a 33 nemzet színeiben. Ebből 10 fiú a magyar színeket képviseli. Antalya eddig enyhén szólva is nem a siker városa számunkra.

 

56 kg-ban Bundovics István ellenfele az orosz Alekszej Kiszeljev volt. Kiszeljev nagyon rutinos és nagyon erős ellenfél. Egyértelműen itt neki állt a zászló, Bundovics balszerencsés volt a sorsolásnál, hogy azonnal az oroszt kapta ellenfélnek. Hiába vitte volna a szíve előre a magyar fiút a szíve, az orosz egyértelműen jobb volt és egyhangú pontozással diadalmaskodni tudott.

60 kg-ban Bogdán Krisztián ellenfele az izraeli Bishara Sabbar volt. A magyar fiúnál valamivel talán esélyesebb volt az izraeli, de Bogdán nem latolgatta az esélyeket kiadott magából mindent és egy nagyon-nagyon szoros mérkőzést bokszoltak le egymás ellen, amit a végén ide is meg oda is adhattak a bírók, sajnos itt úgy döntöttek, hogy az izraeli kezét emelik a magasba megosztott pontozással.

64 kg-ban Barbosu Tibor is belehúzott rendesen a sorsolásba és azonnal az első körben már ellenfélnek kapta a junior EB ezüstérmesét a moldáv Constantin Ursu ellen kellett kötelek közé lépnie. Nehéz ellenfél ellen nem nagyon találta Barbosu itt az ellenszert, így az ellenfél egyhangú pontozással tudott sajnos nyerni.

69 kg-ban Hankó Kálmánnak volt a legkönnyebb dolga a magyarok közül. Nem mondható persze igazán könnyű ellenfélnek az olasz Simone Bureni, de könnyebb, mint amit a többieknek adott előtte a sorsolás. Hankó küzdött, de az olasz jobb volt nála és 4-1-re megérdemelten nyert.

Négy magyar induló, négy magyar vereség az első nap mérlege, ami nagyon nincsen rendben, nagyon rossz történet ez eddig. Nagyon reméljük, hogy a vasárnap fordulatot hoz és ama ringbe lépők sikeresek lesznek. Akikért ma szurkolhatunk és az ellenfeleik:

52 kg Bernáth László – Dimirhaz Azad (török)

75 kg Cservenka Róbert – Lukas Petrauskas (litván)

91 kg Fehér Koppány – Tiro Bakir (bosnyák)

+ 91 kg Vincze István – Ilyas Mucahit (török)

Hajrá magyarok! Keményen és pontosan a sikerért előre.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook