2019. február 20. - Aladár, Álmos

Veszíteni tudni kell

2018. június 20. Szerző: Szele Tamás
Mint tudjuk, a labdarúgás egy játék, melyben lehet veszíteni, nyerni és döntetlent elérni, ebben különbözik az élettől, melyben a második kettő nem lehetséges. De alkat kérdése, ki hogyan kezeli a vereséget, ki az, aki bánatában elbújna, ki az, aki emelt fővel néz szembe a sors viharaival és ki az, aki inkább a söröskorsót emelgeti – akad példa mindkettőre.

 

Robert Lewandowski például tegnap valószínűleg nem érezhette magát az élet császárának. A szenegáli válogatott 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot kedden az oroszországi világbajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésén, a moszkvai Szpartak Stadionban. A stadionban rengeteg lengyel volt a lelátón, olyan volt, mintha hazai pályán lennének, azonban a lefújás után óriási füttyöt kaptak a futballisták, amikor oda akartak menni a táborhoz. Robert Lewandowski ezután kimászott a VIP-páholyhoz, ahol már várta felesége, Anna, aki igyekezett belé lelket önteni, de a támadó el volt kenődve. Nem volt jó meccse, egy veszélyes szabadrúgáson kívül nem tudott sokat tenni – de milyen emberi a pillanat, a vereség percében ahhoz ment, akit a legjobban szeret. Aki rossz szóval illetné, szégyellje magát.

Hanem hát nem csak a lengyel válogatott szenvedett vereséget ezen a világbajnokságon, pár napja Franciaország is megverte Ausztráliát 2-1-re Kazányban. Azonban az ausztrál szurkolók a probléma kezelésének teljesen más, sajátosan ausztrál módját választották, ami önmagában is tekinthető egy fajta sportteljesítménynek. Nem is akármilyennek.

Ugyanis szó szerint szárazra itták Kazány ősi városát.

Nem hitte volna senki, hogy az italt amúgy egyáltalán nem megvető Oroszhonban ez egyáltalán lehetséges, de az ausztrálok megtették.

15 ezer szurkoló árasztotta el éjszaka a Baumana utcában lévő kocsmákat. A hírek szerint az egyikben négy sörcsap teljesen kiszáradt, egy másikban pedig 450 liter fogyott el.

„Az ausztrál srácok, ugyanolyanok, mint mi, oroszok: rengeteget isznak. Nem tudom pontosan, hogy hány üveg sört vittem ki nekik az éjszaka, de szerintem úgy egymilliót. Reggelre kifogytunk. Az összeset benyakalták - mondta Jevgenyij, a Gudini Bar pultosa az ausztrál Sydney Morning Heraldnak. - Aznap csupán három órát aludtam, miután felkeltem, elmentem 450 liter sörért, mert nem tudtam, hogy mennyi ausztrál fog még jönni.”

És ugyanezek az ausztrálok fognak holnap Dánia ellen drukkolni Szamarában!

Hát kérem, ki hogy veszít. Lewandowski érzelmesen, az ausztrálok – hm, hogy is mondjam – fergetegesen.

Fel a fejjel, urak: azért ez sport, játék, nem a világ vége.

De a szamarai kocsmárosok jobban teszik, ha már ma bevásárolnak sörből. Lehetséges, hogy sok fog elfogyni.

Ha Ausztrália nyer: azért.

És ha veszít, akkor meg azért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook