2018. június 23. - Zoltán

A viceházmesterek nem tűnnek el

2016. április 21. Szerző: Rózsa Misi
Tudjuk, hogy a napi rendszeres mozgás gyereknek és felnőttnek egyaránt fontos. Hiszen ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy tartósan megőrizhessük az egészségünket. Azt is tudjuk, hogy sokaknak nagyon nehéz megoldani, hogy minden nap normális körülmények között sportolhassanak, hiszen vagy nincs a lakóhelyük közelében erre lehetőség vagy ahol van, ott nincs arra anyagi lehetőségük, hogy megfizessék a fitnesz élményt maguknak.

Jelentős problémája az egészségügynek, hogy a mozgáshiányos életmód miatt, nagyon sok a kórosan elhízott ember, ijesztő mértékben magas a kövér gyerekek aránya. Magyarország élen jár az érrendszeri megbetegedésekben, amik szintén összefüggnek a mozgás hiányával. 

 

 

Pesterzsébet önkormányzata úgy döntött, hogy létrehoz a kerületben Fitt Parkot. Ez egy olyan nagy park, amit futópálya vesz körbe. Az egyik részében kondicionáló eszközök találhatóak, a másik nagyobb részében pingpong asztalok, lábtenisz, tollaslabda, foci és kosárlabda pályák. Körbe sok helyen padok, amiken meg lehet pihenni. A létesítmény használata mindenki számára díjtalan. A Mártírok útján található Gyulai István általános iskola mellett található meg ez a pálya a Kulcsár utcában, ott ahol a Márírok útjáról lefordul a 99-es autóbusz. Nagyon szép a környezet, igényesen lett az egész Park kialakítva, amiért kiemelt dicséret illeti az önkormányzat vezetését. Az iskola is nagyon örül a Parknak, mert a kötelező tornaórák bizonyos részét itt is megoldhatják. A gyerekek iskolán kívül is imádják használni a Parkot, de a felnőttek is nagyon nagy örömmel vették és élvezik, hogy használhatják. Mondhatjuk: 0 éves kortól 120 éves korig mindenkinek csak ajánlani lehet és akik kipróbálták egyszer, azok függőségbe kerülnek tőle, mert tényleg annyira jó.

A környékbelieket nem zavarja a Park. De lakik itt két család, amelyik tulajdonképpen egy család, akiket nagyon zavar, hogy gyerekek és felnőttek jól érzik magukat. Ilyen ember típus mindig létezett, amelyik ha azt tapasztalta, hogy valami jó, valamit az emberek élveznek és szívesen használnak, akkor elkezdi fúrni, aminek az ilyen embernél természetes része, hogy először akár névtelenül, majd a hivatal felé a nevét is felvállalva elkezd feljelentgetni. Először azt követelték, hogy a Fitt Parkban ne lehessen 21 óráig focizni és egyéb labdajátékokat játszani, hanem 18 órától ez legyen tiltott. Most már eljutottak odáig, hogy egyáltalán ne lehessen labdajátékokat játszani. Ha ezen a két családon múlna, akkor az egész Park bezáratásra kerülne és talán a helyét is sóval szántanák be. 

Hogy vannak ostoba, rossz szándékú emberek, az nem meglepetés, elég vacakul lett ilyen szempontból összerakva a világ. De, hogy a hivatal, jelesen a Soroksári jegyző, akinek a fene sem érti mi köze van Pesterzsébethez, elrendeli, hogy a két család hisztériája miatt, több száz, több ezer pesterzsébetit szívassanak meg és valóban ne lehessen labdajátékot játszani a parkban 18 óra után, az nonszensz. És kimennek egyenruhás közterületesek, hogy gyerekeket fenyegessenek, ha azok mégis egy labdába mernek ott rúgni, az pedig egyenesen vérlázító. És ne felejtsük itt az embereket, a közpénzen épült pályán, közpénzből fizetett közterületesek és egyéb lények terrorizálják! 

A gyerekeink 16 óráig általában az iskolában vannak. Amikor onnan haza keverednek, egy óra kell nekik, hogy regenerálódjanak kicsit. Utána az ember az asztalhoz ülteti őket, hogy csinálják meg a házi feladatot és foglalkozzanak kicsit a tanulással. Így aztán hamar eljön a 18 óra. Még nincs sötét, remek az idő, ilyenkor esik jól a családnak együtt kimenni a Fitt Parkba kicsit focizni, kosarazni, mozogni. De nem lehet, mert a két család, gonoszul figyel és azonnal elő is kapják a telefonjaikat: hívják a közterületeseket, a rendőrséget. Azok meg ugranak a hívásra. 

Felnőtt ember ha szerencsés, akkor van munkája, van munkahelye. Ez ugye jellemzően, minimum 17 óráig sportpályán kívüli elfoglaltságot jelent a legtöbbünknek. Utána haza érünk, fáradtan, de akár jól is eshetne egy kis mozgás, hiszen egész nap nem kevesen csak ültünk az irodában. Haverok kaphatóak arra, hogy közösen mozogjunk, úgyis ritkán van idő együtt lenni. Kimennénk focizni a szuper Fitt Parkba, de nem lehet, mert a feljelentgető éberen figyel és ha csak arrébb lökjük kicsit a labdát, már intézkedik a gonosz keleti boszi, hogy elvegye tőlünk ezt a lehetőséget. 

Miért kell olyan országban élnünk, ahol két család és azok rosszindulata, tönkre teheti több ezer ember jogát a szórakozáshoz, pihenéshez, sporthoz? Miért van az, hogy ezt a két családot (tulajdonképpen anya és lánya) leszámítva, senkit nem zavar a Park működése? És az ellenőrzés is azt bizonyította, hogy a megengedettnél nem hangosabb a tevékenység, ami kíséri az emberek sportolását a Parkban. Ha van valami, ami szép is lett és jó is lett és fontos közcélokat szolgál, akkor azt szétverheti a primitívség és a rosszindulat? 

Forrás: lokal.hu

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook