2019. január 19. - Márió, Sára

A Vidivel indult

2018. július 11. Szerző: Rózsa Misi
Négy magyar csapat érdekelt a nemzetközi kupaszereplésben. A BL-ben a Videoton, az EL-ben a Ferencváros, Újpest és a Honvéd. A sort a Videoton kezdte el idegenben a luxemburgi Dudelange ellen.

 

Normális esetben ez nem lenne nagy kihívás egy csapat számára. Sajnos itt a magyar csapat erősen szenvedett végig a kis nem igen jegyzett csapat ellen. És, hogy a magyar bajnok az első mérkőzésen szenvedett, az nagyon sokat elmond a hazai labdarúgásunk állapotáról.

Az első félidőben a hazai csapat birtokolta többet a labdát és csak a Vidi kapusának volt köszönhető, hogy nem esett gól. Sőt, az első félidő 42. percében, Huszti szép találatával a Videoton szerzett szinte a semmiből előnyt, az első érdemi kapura lövéséből. Igaz nem sok kellett ahhoz, hogy nem sokkal ezután már egyenlítsen a luxemburgi alakulat.

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban. Elég sok támadást tudtak vezetni, és ha Kovácsik nem véd bomba formában, akkor nagyon hamar jöhetett volna az egyenlítés, sőt akár a több gólos fordítás is. Az 58. percben aztán sajnos már ő sem villogott és egy fogható lövést bevédett, így a hazai gárda összehozta magának az egyenlítést. És még ezután is ők voltak a veszélyesebbek, a magyar bajnok csupán egyetlen esetben tudta eltalálni a kapujukat, igaz az akár gólt is érdemelhetett volna.

Ki kell mondani, hogy a Vidi volt az, aki örülhetett a végén annak, hogy 1-1-es döntetlennel meg tudta úszni ezt az összecsapást. Simán elképzelhető, hogy a hazai visszavágón a Vidi ki tudja verekedni magának a továbbjutást. De amit itt ma mutatni tudtak, az egy kicsit is komolyan vehető csapat ellen már nagyon kevés lesz és ezzel a játékkal egészen biztos, hogy nem lehet főtáblára jutni.

Nagyon rossz volt látni a magyar bajnok szenvedését a luxemburgi csapat ellen. Az ilyen csapatok ellen, akik akarnak valamit a BL-ben keresni, oda-vissza jelentős gólkülönbséggel illene nyerni. Hát ez nem jött össze.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook