2019. április 21. - Konrád

A Vidivel indult

2018. július 11. Szerző: Rózsa Misi
Négy magyar csapat érdekelt a nemzetközi kupaszereplésben. A BL-ben a Videoton, az EL-ben a Ferencváros, Újpest és a Honvéd. A sort a Videoton kezdte el idegenben a luxemburgi Dudelange ellen.

 

Normális esetben ez nem lenne nagy kihívás egy csapat számára. Sajnos itt a magyar csapat erősen szenvedett végig a kis nem igen jegyzett csapat ellen. És, hogy a magyar bajnok az első mérkőzésen szenvedett, az nagyon sokat elmond a hazai labdarúgásunk állapotáról.

Az első félidőben a hazai csapat birtokolta többet a labdát és csak a Vidi kapusának volt köszönhető, hogy nem esett gól. Sőt, az első félidő 42. percében, Huszti szép találatával a Videoton szerzett szinte a semmiből előnyt, az első érdemi kapura lövéséből. Igaz nem sok kellett ahhoz, hogy nem sokkal ezután már egyenlítsen a luxemburgi alakulat.

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban. Elég sok támadást tudtak vezetni, és ha Kovácsik nem véd bomba formában, akkor nagyon hamar jöhetett volna az egyenlítés, sőt akár a több gólos fordítás is. Az 58. percben aztán sajnos már ő sem villogott és egy fogható lövést bevédett, így a hazai gárda összehozta magának az egyenlítést. És még ezután is ők voltak a veszélyesebbek, a magyar bajnok csupán egyetlen esetben tudta eltalálni a kapujukat, igaz az akár gólt is érdemelhetett volna.

Ki kell mondani, hogy a Vidi volt az, aki örülhetett a végén annak, hogy 1-1-es döntetlennel meg tudta úszni ezt az összecsapást. Simán elképzelhető, hogy a hazai visszavágón a Vidi ki tudja verekedni magának a továbbjutást. De amit itt ma mutatni tudtak, az egy kicsit is komolyan vehető csapat ellen már nagyon kevés lesz és ezzel a játékkal egészen biztos, hogy nem lehet főtáblára jutni.

Nagyon rossz volt látni a magyar bajnok szenvedését a luxemburgi csapat ellen. Az ilyen csapatok ellen, akik akarnak valamit a BL-ben keresni, oda-vissza jelentős gólkülönbséggel illene nyerni. Hát ez nem jött össze.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook