2019. február 19. - Zsuzsanna

Világbajnokság a konyhából

2018. június 28. Szerző: Szele Tamás
Ma este is hatalmas csata várható, Anglia csap össze Belgiummal a labdarúgó világbajnokságon, ami ezer és egy kérdést vet fel, melyek többsége lényegtelennek tűnik, pedig nem az: például vajon mit esznek a játékosok mérkőzés előtt?

 

Aki erre csak legyint, annak emlékezetébe idézném, hogy a legendás irapuatói vereség után mit mondott a magyar csapat a tésztás ételekről – szerintük annak köszönhették a borzalmas végeredményt. (Vagy nem – de ez a vita nagyon messzire vezetne).

Ráadásul az angol és a belga csapatnak közös a szakácsa, illetve fogalmazzunk úgy, ahogy ő maga, Jonny Marsh állítja a BBC-nek adott interjújában:

 

https://www.bbc.com/sport/football/44632591

 

„a világ néhány legjobb futballistájának vagyok közös szakácsa. Vendégeim közé tartozott már az amgol csapatból Kyle Walker és Jordan Pickford, a belgáktól Kevin de Bruyne és Marouane Fellaini.”

Mielőtt továbblépnénk, ez nem azt jelenti, hogy most mindkét csapatra Marsh maestro főzne, hanem azt, hogy sokat főz a játékosokra általában is, az ő receptjeit használják a csapatok szakácsai és pontosan tudja, kinek mi a kedvence. Hát akkor lássuk, ki mit szeret.

Kyle Walker például egyszerű bolognai spagettit szokott enni döntő mérkőzések előtt, illetve nem is olyan egyszerűt  - a spagettit ugyanis nem vízben, hanem cukorrépalé és gyümölcslé keverékében főzik, hogy magasabb legyen vas- és nitráttartalma.

Kevin de Bruyne játék előtt kerüli a nehéz ételeket, szénhidrát-bevitellel serkenti magát, játék után viszont növeli a proteinfogyasztását. Utoljára barbeque tacost kért – grillezett csirkehúst helyeznek a teljes kiőrlésű lisztből készült pitába és salátával, paradicsommal, avokádóval, sárgarépával szolgálják fel.

A kapusoknak viszont más az ízlése. Jordan Pickford tudja, hogy kevesebb kalóriát éget el, mint játékostársai, így inkább fűszeres pulykaburgert eszik mérkőzés előtt, polentából sütött chipsszel.

Ilkay Gündogan ízlése a legegzotikusabb (bár neki már nem sokat kell törnie a fejét azon, mit egyen a bajnokság folyamán), ugyanis egyszerre kedveli a német és a török konyhát, ennek fúzióját pedig nem könnyű összehozni.

Jonny Marsh, mint a bajnokok séfje bevallotta, álmai kliense Cristiano Ronaldo lenne vagy esetleg Paul Pogba – valószínűleg semmi akadálya, hogy előbb vagy utóbb nekik is főzzön.

Hát uraim, érdekes menü állt össze, egyelőre jó étvágyat mindkét csapatnak – este meglátjuk, mennyire voltak hasznosak ezek a csodaételek és kiket segítenek győzelemhez.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook