2019. január 16. - Gusztáv

Villany leo, pálya csendes, norvég boldogság

2018. február 25. Szerző: Rózsa Misi
A 30 km-es női klasszikus stílusú sífutás volt a Pjongcsangi Téli Olimpia utolsó száma. Az olimpia a verseny végén tulajdonképpen véget ért. Még természetesen a záróünnepség még hátra van, de a versenyek lezárultak. Kialakult a csapatok között a végső sorrend az éremtáblázaton is.

 

Ezt a versenyt Norvégia nyerte meg. 14 arany, 14 ezüst, 11 bronzérem kellett a sikerhez. Második lett 14 aranyérmével, 10 ezüst és 7 bronzérmével Németország. Harmadik 11 arannyal, 8 ezüsttel, 10 bronzzal Kanada. Magyarország a 21. helyen végzett végül a versenyen a megszerzett egyetlen aranyérmünkkel. Ez számunkra kifejezetten jó eredménynek mondható. Benne vagyunk abban a 22 országban, akinek sikerült olimpiai aranyat begyűjteni itt. Igaz a 21. helyen holtversenyben maradtunk Ukrajnával.

Eddig az egy ország által megszerzett érmek számának versenyét 37 éremmel az USA tartotta, ezt most a norvégok megdöntötték.

Marit Björgen itt tovább erősítette, hogy ő a Téli Olimpiák legeredményesebb versenyzője. 8 arany, 4 ezüst és 3 bronzérem van a birtokában.

Izgalmas versenyek tömegét követhettük végig. Az időjárás nem volt mindig kegyes, de ha ezt leszámítjuk, akkor a szervezők jelesre vizsgáztak, a versenyzők is rendre igen alaposan kitettek magukért.

Mi szurkolók remekül érezhettünk magunkat a versenyek alatt, nagyon kellemes időszaka volt ez az életünknek. A krónikás is nagyon élvezte a közvetítést, a beszámolók írását, kellemes fáradtsággal tekint vissza a mögöttünk lévő izgalmas időszakra.

Szép volt, jó volt, véget ért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook