2019. január 18. - Piroska

Vírus tizedeli a téli olimpia stábját

2018. február 6. Szerző: Szele Tamás
Kérem, olimpiát szervezni nem éppen egyszerű feladat. Mindegyik úgy kezdődik, hogy nem lesz semmi gond, nyereséges lesz a vállalkozás és mindenki énekel a végén, aztán jönnek a problémák...

 

Rióban ezek nagyon hamar jelentkeztek, három hónappal a játékok kezdete előtt már lehetett tudni, hogy bajok lesznek, Phjongcshangban csak pár nappal a kezdés előtt mutatkoznak anomáliák – és azok sem a legsúlyosabbak. 

Míg Rióban a jegyeladások, a közbiztonság és a létesítmények körül mutatkoztak a legnagyobb problémák, Phjongcshangban inkább személyzeti gondok látszanak. Például kevés az önkéntes, és ők is sorra mondják le a részvételt. A rossz körülményekre hivatkozva kétezer önkéntes jelezte a phjongcshangi téli olimpia szervezőinek, hogy mégsem vállal munkát a játékokon.

„Kétezer ember már jelezte azt a szándékát, hogy nem akar önkéntesként csatlakozni hozzánk” - adtak tájékoztatást pénteken a dél-koreai házigazdák, akik jövő pénteki rajtig igyekeznek orvosolni a felmerülő problémákat.

A szervezőknek egy hét alatt kell megoldást találniuk arra, hogy az önkénteseket szállító transzferbuszok menetideje jelentősen csökkenjen, illetve több pihenőhelyen biztosítsák a megfelelő melegvíz-ellátást, mert az egyelőre korlátozott.

A szervezők tizenötezer önkéntes munkájára számítanak, akik jelenléte elsősorban a sajtóközpontban és a két olimpiai faluban kulcsfontosságú.

De 1200 biztonsági őrt is haza kellett küldeni, ugyanis megbetegedtek. Norovírus csapott le a pénteken induló phjongcshangi téli olimpia stábjára, 41 biztonsági őrnél tapasztaltak súlyos hányással és hasmenéssel járó tüneteket, őket kórházba is kellett szállítani vasárnap, ezért a szervezők, még nagyobb járványtól tartva hazaküldtek 1200 biztonsági őrt még a megnyitó előtt.  A helyükre 900 katonát vezényeltek hétfőn, jelentette be a szervezőbizottság. Addig maradnak, amíg a civil őrök rendbe nem jönnek, időközben ők látják el a 20 helyszín biztonsági ellenőrzését.

Hát, a norovírussal illik vigyázni, ugyanis napokig képes életben maradni a gazdatesten kívül is, szóval megzavarhatja a játékok menetét egy nagy, általános gyomorrontás: reméljük azonban, erről nem lesz szó.

Több szerencsét Phjongcshangnak, mint az elődeinek volt – itt legalább nem az ingatlanbefektetők korrupciója okozza a bajokat. Reméljük, szép és zavartalan játékokat láthatunk majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook