2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Visszavágó idegenben

2018. november 30. Szerző: Szele Tamás
Vannak a futballban is kényszermegoldások, hiszen a labdarúgás is ebben a távolról sem tökéletes világban játszódik, van, hogy egy-egy mérkőzést technikai okok miatt nem az előre meghirdetett helyen bonyolítanak le, ez akkor szomorú, ha azok az okok nem műszakiak vagy az időjárásnak köszönhetőek, hanem a kedves közönségnek.

 

Most ezt láthatjuk éppen. Ugyanis Argentínán kívül rendezik meg a labdarúgó Libertadores Kupa szombaton, majd vasárnap is elhalasztott fináléjának második mérkőzését a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) keddi bejelentése szerint.

 

A találkozót jövő hétvégén - szombaton vagy vasárnap - játsszák, s azért nem Argentínában, mert ott a CONMEBOL szerint „nem adottak a feltételek”.

Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország ajánlotta fel, hogy otthont ad a két argentin ősi rivális, a River Plate és a Boca Juniors visszavágójának. A mérkőzést azért kellett elhalasztani, mert a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, aminek belégzését követően több futballista is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Perez is kórházba került, a karja és a szeme sérült meg.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének első felvonását két hete rendezték a Boca otthonában, akkor 2-2-es döntetlen született. A Boca hetedik, a River negyedik végső diadalára hajt.

Tulajdonképpen a kedves közönség magának köszönheti a dolgot, ne is vitassuk. Nekem azonban eszembe jut Renzo, az argentin kissrác, aki annyira szeretett volna eljutni még az előző meccsre, hogy a játékait is megpróbálta eladni – rajta akkor a River Plate vezetősége segített, útiköltséggel és ingyenjegyekkel. Be is számoltunk róla.

Hát a visszavágóra már nem fog ingyenjegyet kapni, útiköltséget külföldre pláne nem. És nem jutnak el a békés, valódi szurkolók sem: köszönhetően a vandáloknak.

Ezen is el kéne gondolkodni valakiknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook