2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Vizes érmek

2018. október 1. Szerző: Szele Tamás
Kérem, vannak evidenciák, nyilvánvaló dolgok, amik nem szorulnak bizonyításra, a mindennapi élet egyszerűbbé tétele kedvéért elfogadjuk őket úgy, ahogy vannak. Kutya ugat, macska nyávog, víz lefelé folyik, magyar úszók mindig nyernek. Erre építeni lehet, annyira alaptétel, hogy ha a magyar úszók nem nyernek, nézzük meg még egyszer a hírt, ellenőrizzük a forrást.

 

Természetesen most is éremzuhatagot kaptunk a nyakunkba Hollandiából: például csak egymaga Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet szerzett vasárnap az úszók világkupájának eindhoveni rövidpályás állomásának zárónapján.

A háromszoros olimpiai bajnok - aki az előző két napon három elsőséget és egy harmadik helyet gyűjtött - a 200 méter vegyes után állhatott fel a dobogó legfelső fokára (2:05.06), míg 200 méter háton harmadikként csapott célba (2:03.76). Előbbi számban Jakabos Zsuzsanna hetedikként zárt.

Hosszú mellett a magyarok közül Verrasztó Dávidnak sikerült érmet szereznie, 400 méter vegyesen a szám kétszeres világbajnoka a japán Szeto Daija mögött ért célba 4:03.14 perces idővel. Cseh László hatodikként, Dudás Dániel nyolcadikként végzett.

Németh Nándor a 100 méter hát döntőjében volt érdekelt, hetedik lett, míg a vele, Jakabos Zsuzsannával, Cseh Lászlóval és Verrasztó Evelynnel felálló 4x50 méteres vegyes vegyesváltó ötödikként zárt.

A 16 éves kínai Vang Csiencse-ha 800 méter gyorson nagy junior világcsúcsot úszott. Az ázsiai versenyző - azt követően, hogy pénteken 400 méteren korosztályos rekorddal nyert - 8:03.86-os idejével csaknem 12(!) másodpercet javított a korábbi legjobb eredményen (8:15.35), amely szintén az ő nevéhez fűződött.

Jövő csütörtöktől a Duna Arénában versenyez a mezőny.

Köszönjük szépen – és az itthoni versenyeken is drukkolunk majd!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook