2019. január 19. - Márió, Sára

Vízilabda: megyünk előre

2018. január 18. Szerző: Rózsa Misi
Javában zajlanak a vízilabda világliga küzdelmei. Három darab három fős csoportban mérkőznek meg a férfiak egymás ellen a csoportkörök küzdelmeiben.

 

Az A csoport tagjai:

Szerbia

Montenegró

Románia

A B csoport tagjai:

Horvátország

Oroszország

Németország

A C csoport tagjai:

Magyarország

Spanyolország

Hollandia

A csoportok első helyein végzők automatikusan tovább lépnek a csoportból. Hozzájuk a csoportok legjobb második helyezettje csatlakozhat majd. A mérkőzéseket, oda-visszavágós alapon rendezik.

Magyarország első ellenfele még tavaly a holland válogatott volt. Az első negyedben tudták csak megnehezíteni a mieink dolgát, ahol 2-2es döntetlen eredmény született. A második negyedet már 3-2-re nyerni tudtuk, a harmadik negyedben 5-1-re húztunk el és az utolsó negyedet is 3-1-re tudtuk le, így a vége, könnyű 13-6 lett a javunkra.

Második mérkőzésünket a spanyolok ellen kellett lejátszanunk. Itt már lényegesen nehezebb dolgunk volt és valljuk meg a játék se ment olyan nagyon jól a fiúknak, mint az első mérkőzésen. Az első negyed itt is 2-2-es döntetlennel zárult. Aztán a második negyedet már 3-2re hozni tudtuk, ami sovány egy gólos előnyt jelentett. És ez nem is tudott nőni vagy csökkenni a végéig, mert a harmadik negyedben 3-3-at játszottunk, az utolsó negyedben 1-1-et. Ennek ellenére, ha szűkösen is, de meg volt az újabb siker, ami nagy lépésnek számít előre a továbbjutás érdekében.

A 4. fordulóban szabadnaposak leszünk, legközelebb március 20.-án folytatjuk a küzdelmeket, itthon megmérkőzve Hollandia ellen, majd az utolsó csoportkörre április 10.-én kerül majd sor, amikor is a spanyolokhoz fogunk ellátogatni.

A saját csoportunkat magabiztosan vezetjük veretlenül. A másik két csoport élén, ahogy az várható is volt, Szerbia és Horvátország állnak, szintén eddig veretlenül.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook