2019. február 19. - Zsuzsanna

X. Szalacska Kupa

2018. február 27. Szerző: Rózsa Misi
2008-ban indult útjára a Szalacska Kupa sorozata. Ez az utánpótlás korú versenyzőknek az egyik rangos viadala, amit Nagyberkiben szoktak megrendezni. Rengeteg csapat nevezett a versenyre, és ahogy ez itt lenni szokott éles csaták során keresztül jutottak el a versenyzők a döntőig. A közönség igen szép mérkőzéseket láthatott itt is a fiataloktól.

 

A döntőben az első mérkőzés két kisfiú bemutatkozó mérkőzése volt. 38.5 kg-ban mérkőzött meg egymással Jelencsik Noé /RSK/ Borovics Balázs /PVS/. Mindkét fiú ügyesen mozgott és néha a közönséget is meglepte, milyen látványos dolgokra képesek, pedig még képzésük elején tartanak. Természetesen mivel ez bemutató mérkőzés volt, nem hirdettek a végén eredményt, mindkét kisfiú kezét a magasba emelték. Így van ez rendjén.

Ifjúsági 81 kg-ban Kuka Dubravac /OSIÉK/ küzdött meg Marko Peic ellen /CRO/ a horvát versenyző egyértelműen jobb volt ellenfelénél és nagy ütéseket hozó csatában győzött egyhangú pontozással.

Serdülő 38.5 kg-ban Bogdán László /RSK/ lépett a szorítóba Sebők Alex Máté RSK ellen. Jó kis küzdelem volt ez is, de Sebők jobbnak bizonyult és megosztott pontozással övé lett az aranyérem.

Serdülő 41.5 kg-ban Hódi Dávid /SZB/ csatázhatott egy jót Koloszár Valentin /RSK/ ellen. Koloszár ellenállhatatlannak bizonyult ezen az összecsapáson és magabiztosan nyert egyhangú pontozással.

Serdülő 46 kg-ban Búza Rómeó /FBO/ jöhetett Konkoly Lorenzo /OSZ/ ellen. az összecsapást Konkoly nyerte meg egyhangú pontozással.

Serdülő 48 kg-ban Drobilics Gábor /KÖB/ lépet ringbe Hegedűs Mihály /OSZ/ ellen. Hegedüs ezt a csatát is a maga javára tudta fordítani és egyhangú pontozással nyerni tudott.

Serdülő 48B kg-ban jött volna elméletileg mérkőzés, de mivel Balogh Viktor /RSK/ nem tudott kiállni, Búza Rafael /FBO/ ellen, így ezt a mérkőzést Búza küzdelem nélkül nyerte meg.

Serdülő 50 kg-ban Fazekas Dániel /RSK/ küzdhetett Petrovics Krisztofer /SZB/ ellen. Nagyon érdekes, viszonylag szoros mérkőzést varázsolt a közönség elé a két fiú, amiből megosztott pontozással Petrovics jött ki jobban.

Serdülő 52 kg-ban Uhr Eberle /SLO/ Király Balázs /SZB/ ellen küzdött volna meg, de mivel az ellenfél nem állt ki, a mérkőzést csata nélkül nyerte Király.

Serdülő 54 kg-ban Martonosi János SZB hatalmas küzdelmet vívott meg Petrovics Richárd /RSK/ ellen. Mivel nagyon szoros volt a mérkőzésük nem volt könnyű eldönteniük a bíróknak, hogy kit hozzanak ki győztesnek, végül 3-2 arányban Petrovicsot látták a jobbnak.

Serdülő 59 kg-ban nem ment végig a mérkőzés Puskás Gergő /MFB/ és Horváth Máté /DÖS/ között. Puskásék az első menetben feladták a küzdelmet.

Junior 46 kg-ban Zörgő Adorján /DÖS/ vívott meg rövid csatát Kapuvári Bálint /PVS/ellen. Kapuvári annyira kemény volt, hogy ellenfele testi épsége forgott már veszélyben, ezért a bíró az első menetben beszüntette a mérkőzésüket, így Kapuvári komolyabb megizzadás nélkül nyert, már az első menetben.

 

Junior 54 kg-ban szintén hasonló volt a helyzet, Markó Dávid /KÖB/ igen hamar elgyengül annyira, hogy a mérkőzés az első menetben véget is ért, Tóth-Szabó Vilmos /VSC/ győzelmével.

Junior 60 kg-ban Király Lóránt /RSK/ edzői már az első menetben a versenyző védelmében feladták a mérkőzést Rézműves Olivér /VSC/ ellen.

Junior 63 kg-ban Berebora Gergő /KSI lépett a szorítóba Csiszár Zalán Bendegúz /LFK/ ellen. Csiszár nagyon jól megérezte mit kell tennie ellenfelével szemben és könnyű egyhangú pontozásos győzelmet aratott ezzel.

Junior 63B kg-ban Horváth Szilveszter /VSC/ jöhetett volna Rácz Krisztófer /OSZ/ ellen, de edzői már az első menetben feladták a küzdelmet.

Junior 66 kg-ban Bódi Zsolt /KSI/ nagyon őszinte és kemény csatát vívott meg Ocskó Gergő Márk /SZB/ ellen, és itt aztán tényleg a látottak alapján mindkét fiú megérdemelte volna, hogy arannyal zárjon, de végül ez Ocskónak adatott meg.

66B kg-ban Lovász Dávid /MFB/ jöhetett Balogh Ádám /RSK/ ellen. Ez az összecsapás sem hozott sok küzdelmet, mert Balogh már az első menetben nyerni tudott, mert ellenfelét leléptette a bíró.

Junior 70 kg-ban Kozák Renátó /VSC/ kisebb meglepetésre, de megérdemelten, egyhangú pontozással alulmaradt Győrei Barnabás /RSK/ ellen, akitől egyhnagú pontozással kapott ki.

Junior 75 kg-ban Balogh Ádám /MFP/ még akkor is nagyot küzdött és jól harcolt, ha megosztott pontozással vereséget szenvedett el Tiszai Levente /SZB/ ellen.

Junior +80 kg-ban Csorba Krisztián /KÖB/ egyhangú pontozással kapott ki Farkas Richárdtól /FBO/

Ifjúsági 56 kg-ban Ángyán József /OSZ/ hozta a kötelező győzelmet Pui István /PVS/ ellen, aki az első menetben már feladta ellene az egyoldalú küzdelmet.

Ifjúsági 60 kg-ban Nyárádi Patrik /LFK/ Kornóczi Sándor /MFB/ ellen küzdött és egyhangú pontozással kikapott.

Ifjúsági 64 kg-ban Szoták Titusz /FBO/ talán a torna egyik legizgalmasabb mérkőzését bunyózta végig, igaz 3-2-re kikapott, de nem volt oka utána szégyenkezni.

Ifjúsági 69 kg-ban Fazekas Máté /RSK/ küzdött meg Nemes László /PVS/ ellen és sima egyhangú pontozással nyerni tudott.

Ifjúsági 91 kg-ban Horinger Arion /DÖS/ bunyózott Tímár Gergő /VSC/ ellen, akinek meg tudta ugyan nehezíteni a dolgát, de a győzelemre vele szemben esélye sem volt.

Érdekesség, hogy itt most a kék sarok abszolút tarolt, hiszen két mérkőzést leszámítva az összeset az nyerte meg, akinek a kék szín jutott.

A Szalacska Kupa legharcosabb:

serdülő versenyzője: Sebők Alex Máté lett.

junior versenyzője: Csorba Krisztián

az ifik között: Fazekas Máté

 

A legtechnikásabb  versenyző címét:

serdülőknél Horváth Máté szerezte meg.

junioroknál Györei Barnabás harcolta ki.

ifiknél Fazekas Máté érdemelte ki.

A legjobb hazai versenyző díjával Bogdán Tibort jutalmazták.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook