2019. január 19. - Márió, Sára

Xixo Kupa

2018. február 1. Szerző: Rózsa Misi
Dorkó Péter a magyar amatőr ökölvívás ismert és közkedvelt figurája. Ez egy olyan ember, aki képtelen nyugodtan ülni a hátsóján. Hála a jó Istennek…

 

Mindig azon töri a fejét, hogyan tudna új és újabb versenyeket, vagy régi meglévőket folyamatosan növekvő színvonal mellett megrendezni. Időt és fáradtságot soha nem sajnál, ha a fejébe vesz valamit és azt úgy viszi végig, mint egy fanatikus buldog. Mindezek mellett, az ország egyik legjobb és legeredményesebb edzője is, aminek nagy szerepe van abban, hogy az utánpótlás korú versenyzőknek, a gyerekek nagy örömére, ismét ő lett a szövetségi kapitánya.

Ezúttal a Xixo kupa szervezését vette a nyakába a Szikszó Boxin SE-vel vállvetve. Ez a versenysorozat minden évben megrendezésre kerül és ezen a versenyen is azt lehet tapasztalni, hogy évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés iránta és szintén tényszerűen megállapítható, hogy a verseny színvonala is egyre jobb lesz. Így senki nem csodálkozhatott azon, hogy ebben az évben is igen magas volt az érdeklődés iránta. A versenynek helyszínt Borsod-Abaúj-Zemplén megyénkben található Szikszó városa adott helyszínt, a verseny rendezésre ideálisnak bizonyult Inkubátorházban.

Az egy napos versenyre 18 egyesületből, 94 versenyző mérlegelt be. Tulajdonképpen nemzetközi versenyről beszélhetünk a torna kapcsán, hiszen a romániai Szalontáról is több versenyző nevezett a viadalra. Külön érdekessége volt az eseménynek, hogy serdülőnél fiatalabb gyerekek is lehetőséget kaptak mérkőzésre, bemutatkozásra. Természetesen mellettük a serdülők, juniorok, ifik és a felnőttek is megmérkőztek egymással. Itt a fiúknak, férfiaknak jutott leginkább szerep, de mellettük 14 lány is ringbe léphetett és kifejezetten magas színvonalú ökölvívást mutattak be ők is.

A jó szervezés mellett, talán ennek is be tudható volt, hogy igen szép számban érkeztek szurkolók, érdeklődök a versenyre. Hangosan és jó hangulatban biztatva kedvenceiket.

A mérkőzések,a  hivatalos program 13 órától vette kezdetét és este nyolc óráig tartott az esemény. Ez idő alatt, 40 párnak volt lehetősége arra, hogy megmérkőzzön egymással, a verseny során fennakadás nem volt, nagyon jó tempóban zajlott az egész. Minden pár győztese, aranyéremmel gazdagodott, de a vesztes is kapott ezüstérmet emlék gyanánt.

A tornán különdíjakat is osztottak a szervezők.

A legjobb gyerek ökölvívó elismerését Oláh Márk gyűjthette be.

A legjobb utánpótlás korú versenyzőnek itt Horváth Dávid bizonyult.

A legjobb elit és ifjúsági versenyző elismerését Csóka Nándor zsebelte be.

A legjobb női versenyző elismerése, Mezővári Kingáé lett.

El kell azt is mondani, hogy a szervezők úgy döntöttek, hogy jelképes összegű belépőjegyeket szednek az eseményre kilátogatóktól. Nem azért, hogy a szervezéssel járó kiadásaikat ebből fedezzék, hanem úgy döntöttek, hogy a teljes bevételt felajánlják a helyi iskola számára abból a célból, hogy ezzel az összeggel segítsék, hogy az iskola az európai igényeknek és előírásoknak megfelelő játszóteret építhessen a régi helyett. Közel 100 ezer forint jött így össze, amit a szervezők át is adtak az iskola számára.

Az ökölvívás így tudott segíteni gyerekeknek a verseny által abban, hogy modern játszóteret vehessenek majd birtokba. A nemes gesztust az iskola és a város lakói örömmel és hálával fogadták. Példaértékű volt, hogy a szervezők ilyen fontosnak tartották annak a közösségnek a megsegítését erejükhöz mérten, ahol sportolnak, és mely közösség örömmel fogadja a városban megrendezett versenyeket.

Végül itt el lehet mondani zárásul még azt is, hogy nem csak versenyzés, sportélmény szempontjából volt ez egy kiváló rendezvény, de csapatépítés és közösség erősítés célját is első osztályú színvonalon tudta képviselni. Csak gratulálni tudunk Dorkó Péternek és a Szikszó Boxing SE-nek a sikeres tornához, és persze a győzteseknek is, no meg nem utolsósorban a nagyszámú kilátogatónak, akik a hangulatért voltak felelősek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook