2018. június 21. - Alajos, Leila

Zajlik az élet az úszás világában

2017. augusztus 1. Szerző: Rózsa Misi
A kedves olvasó, amikor túl jut a címen nyilván arra gondol, hogy lapunk kicsit beszélni fog még a Vizes VB utóhatásairól. Esetleg arra gondolhat, hogy a versenyzőink, alighogy vége lett a VB-nek, már készülnek valami új nagyobb versenyre. Hát nem. A Vizes VB véget ért, utóhatásai is elcsendesülnek. Most a versenyzők a nagy verseny után pár napos megérdemelt pihenőjükre vonulnak vissza.

 

Ki nem emlékezne arra, hogy pár hónapja még úgy festett minden, hogy a magyar úszósportunk igazi rákfenéje, hogy ez a nem túl népszerű Gyárfás Tamás vezeti a szövetséget, akivel nem lehet kijönni, aki miatt van minden, ami nem jó. Hiába szólalt meg több sportoló is, edző és egyéb szakember, hogy azért ez nem egészen van ám így, hiszen lehet sok hibája Gyárfásnak, kissé szúrós is a stílusa, de a Szövetséget, azt speciel nem vezeti rosszul. Hiszen még az is, hogy mi rendezhessük a Vizes VB-t nem kis részben az ő érdeme. Ahogy az is tény, hogy nagyon sok más sportág sportolója irigyelheti az úszókat, hogy olyan körülmények és feltételek mellett készülhetnek a versenyekre, mint amiket nem kis részben Gyárfás teremtett meg számukra.

De amikor kiderült, hogy nagyon magasról jön az akarat arra, hogy Gyárfásnak mennie kell és a legsikeresebb magyar úszó csoda lett az eszköze a fenti akaratnak arra, hogy levadásszák Gyárfást, mindenki a sportágban megértette, hogy széllel szemben ugyan lehet pisilni, de igen kellemetlen következményekkel jár ez. Maradtak ugyan szélmalomharcosok, akik az utolsó pillanatban is még arról beszéltek, hogy a váltás miért nem a legjobb ötlet, de kisebbségben maradtak. Gyárfás Tamás megbukott, mint a Szövetség elnöke, vagyis hát ugye megbuktatták és jött a megváltó, a fenti akarat jelöltje Bienerth Gusztáv személyében és a közgyűlés meg is választotta őt elnöknek, éljen a béke és a nyugalom.

És akkor még azok is, akik nem akarták a váltást, azt mondták, ha már így alakult, lássuk mi jön ki ebből, hátha valami jó kezdete lesz az, amit akkor ők még nem annak láttak. De csak probléma problémát követett. És azt mondják hiába jelezték többen Bienerth felé, hogy amerre elindult az nem jó irány az zsákutca és sokaknak sérti azzal alapvető érdekét, de ami a legrosszabb magának a sportágnak árt, ő ment előre a saját útján, jelentsen is az bármit is, mert annyira zavaros volt, hogy ember nem ismerte ki magát rajta. Elege lett a rossz irányból és az új vezetői stílusból a szövetség tagjainak és a vezetés több szakértő tagjának is.

Elsőnek Pósa Józsefné az ellenőrző testület elnöke jelentette be a lemondását. Szinte azonnal követte őt ebben Kézsmárki Éva Mónika is. Több elnökségi tag is előre jelezte, hogy lemondásra készülnek annak érdekében, hogy határozatképtelenné váljék a vezetés, ezért a Szövetség kénytelen legyen azonnal új, rendkívüli tisztújító közgyűlést szervezni annak érdekében, hogy leválthassák a jelenlegi elnököt. De mivel az ellenőrző testület elnökének lemondása, azonnal azt eredményezte, hogy rendkívüli közgyűlést kell összehívni, így a további lemondások már elmaradtak, mert nem volt rá szükség.

Hogy Bienerth Gusztáv még nem nyilatkozott arról, hogy vajon ha választás lesz, akkor indulna e azon újra az elnöki pozícióért. Ha igen, akkor azt vélhetőleg csaak dacból tenné meg, hiszen a jelenlegi helyzetben nagyon úgy fest, hogy a poszt elnyerésére az esélye kb annyi lehet, mint gumikacsának 200 méter vegyesen Hosszú Katinka ellen. Találhatásokat persze lehet hallani arról, hogy ki lehet majd az új elnök. Hallani olyan híreket is, hogy esetleg vissza fogják hívni Gyárfás Tamást a tagok, de ezek csak találhatások, ami mellett, és ami ellen egyaránt lehet érveket felhozni. Ha megbukik Bienerth akkor ő az, aki a legrövidebb szövetségi elnöki cím birtokosa lesz az úszóknál, de lehet az összes többi sportágban is.

Jó lenne, ha sikerülne végre megtalálni azt a szakembert, a Magyar Úszószövetség élére, aki valóban szakember, akiben valóban megbíznak a tagszervezetek, aki rendelkezik megvalósítható és reális vízióval arról, hogyan lehet tovább erősíteni a sportágat, és akinek olyan a személyisége, hogy képesnek bizonyul hatékonyan együttműködni a munkatársaival. És nagyon jó lenne, ha fentről ezt a döntést, rábíznák a versenyzőkre, egyesületekre, a szakmára és nem akarná senki irányítani kívülről majd a választást.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook